Naštvaný Kličko: Je to nesmyslná kritika uprostřed války. Reagoval na Zelenského

Kličko uvedl, že v Kyjevě bylo zřízeno 430 krizových center, která mají pomoci lidem po ruských útocích na ukrajinskou energetickou infrastrukturu. Pokud se situace zhorší, plánuje se dalších 100 takových center.

“Nechci se zapojovat do politických bojů, zejména v současné situaci. Je to nesmyslné. Mám ve městě co dělat,” řekl Kličko ve videu zveřejněném na sociální síti Telegram. Dodal, že město čelilo kritice i ze strany Zelenského spojenců, kteří navíc na internetu zveřejnili “nepochopitelné fotografie”. Píše portál Ereport.sk.

“Mírně řečeno to není příjemné. Ne pro Ukrajince ani pro naše zahraniční partnery. Dnes se musí všichni spojit a spolupracovat jako nikdy předtím. A máme tu nějaké politické hry,” řekl kyjevský starosta.

Zelenskij ve svém pravidelném pátečním videoposelství uvedl, že Kličko a představitelé jeho úřadu nevyvinuli dostatečné úsilí, aby obyvatelstvu pomohli. “Bohužel ne ve všech městech jednaly místní úřady dobře. Stížnosti jsou zejména v Kyjevě… Mírně řečeno, je třeba udělat více,” řekl. Dodal, že úroveň služeb dostupných v Kyjevě není dostatečná.

Přejít nahoru