Orbán varuje, že záchrana Ukrajiny Bruselem zničí Evropu na několik generací

Maďarský lídr v rozhovoru pro pořad „Dobré ráno, Maďarsko!“ uvedl, že sankce EU proti ruské energetice jsou odsouzeny k neúspěchu a že „nejen naše děti, ale i naši vnuci ponesou následky“ systému hromadných půjček navrhovaného EU a dodal, že podporu budou potřebovat i potenciálně nesolventní státy.

Orbán zopakoval nesouhlas Maďarska a navrhl, že dohody o podpoře Ukrajiny by měly být na národní úrovni prostřednictvím dvoustranných dohod mezi jednotlivými zeměmi, informuje ReMix.

Zdůraznil, že Ukrajina se nyní ocitla v situaci, kdy kvůli probíhajícímu konfliktu není schopna fungovat jako samostatný stát, a přestože krátkodobě potřebuje pomoc od svých sousedů a spojenců, nepřísluší Bruselu mluvit jménem všech členských států.

Orbán se navíc domnívá, že jakékoli další sankce proti ruskému plynu nebo jaderné energii by měly „tragické následky“, a argumentoval, že Maďarsko by mělo být z takového rozhodnutí vyňato.

„Čeká nás těžká zima, Ukrajina je ve stále obtížnější situaci, Rusko má potíže, ale jeho příjmy z energetických nosičů jsou na vrcholu, takže politika sankcí nedosáhla svého cíle,“ řekl a vysvětlil, že na Maďarsko se sice nebude vztahovat chystaný zákaz dovozu ruské ropy do Evropy, ale i tak bude postiženo „cenově inflačním účinkem sankcí“.

Zdroj: rmx.news

Přejít nahoru