Tváře a jména řezníků z Buče jsou již známé! Mučili, znásilňovali a zabíjeli!

Zpráva o masakru stovek civilistů v ukrajinském městě Bucha během měsíc trvající ruské okupace vyvolala o víkendu pobouření ukrajinských i západních představitelů. Ukrajinské úřady i svědci uvedli, že ruští vojáci zabili v Bucha stovky civilistů. Mrtví jsou v hromadném hrobě, ale těla leží i na ulicích, některá s rukama svázanýma za zády. Kyjev označil Buče za “novou Srebrenici”, kterou mají na svědomí ruské jednotky.

Válečnými zločinci, kteří se přímo podíleli na páchání válečných zločinů proti ukrajinskému lidu v Buči, jsou vojáci 64. samostatné motorizované dělostřelecké brigády 35. OA Východního vojenského okruhu. Velel jim podplukovník Azatbek Asanbekovič Omurbekov, který údajně sám střílel a znásilňoval ženy v Buči. Informovaly o tom kyjevské zpravodajské zdroje.

Následně poradce prezidenta Zelenského Oleksij Arestovyč zveřejnil na sociální síti Telegram seznam dalších jednotek ruské armády, které se dopustily válečných zločinů nejen v Buči, ale také v Hostomelu a Irpinu.

Celý svět už zná jejich tváře a jména
Ukrajina poté zveřejnila také úplný seznam jmen vojáků, kteří se zřejmě podíleli na masakrech, a uvedla, že “všichni váleční zločinci budou postaveni před soud a pohnáni k odpovědnosti za zvěrstva spáchaná na civilním obyvatelstvu Ukrajiny”. Seznam obsahuje nejen jména, ale také data narození. . Nejmladším vojákům bylo 23 let, nejstarším kolem 64 let.

Ohořelá těla
Osmdesátiletá Maria Dabijevová z Buči řekla listu The Sunday Times, že jejím sousedům v nedalekém úhledném cihlovém domě ruští vojáci svázali ruce a nohy a zabili je. Ukrajinští vojáci našli ve sklepě její ulice 18 mrtvých těl mužů, žen a dětí. Těla byla zohavená.

“Našli jsme tam 18 těl,” řekl Serhij Torovyk, 53letý voják teritoriální obrany. “Byli mučeni. Některým uřízli uši, jiným vytrhali zuby. Byly tam i děti ve věku 14 a 16 let a někteří dospělí,” dodal. “Ruští vojáci jsou horší než zvířata. Zvířata takové věci nedělají. Neměli bychom brát zajatce. Musí zemřít. Musí být zničeny,” prohlásil.

zdroj

Přejít nahoru