Zelenskyj: Ruská genocida dopadne na ruské vedení, velení i vykonavatele

„Zdravím vás ze svobodné Ukrajiny a děkuji vám za pozornost a podporu našeho boje za svobodu a nezávislost. A jsem si jist, že nikdo z vás nepochybuje o tom, že tento boj vyhrajeme. Ukrajina je skutečně místem, kde demokracie porazí tyranii. Jednotná demokracie – ukrajinská, americká, všech našich spojenců a partnerů. Co však bude naše společné vítězství znamenat? Nejde o čistě ideologický boj. Ano, dokážeme, že demokracie je silnější než tyranie. Když Rusko prohraje, dokážeme, že teroristické státy nemohou překonat sílu sjednoceného demokratického světa. A když obnovíme naši územní celistvost, obnovíme také plnou moc mezinárodního práva, které je stejně důležité pro všechny na světě,“ zdůraznil Zelenskyj.

Podle Zelenského se také ukáže, jestli v této válce zvítězí. „V čem bude kreativita lidské mysli úspěšnější? Ve službě dobru, nebo zlu? V čem bude mít větší perspektivu – v tvrdé práci, nebo ve spoluúčasti na vydělávání peněz z agrese?“ položil otázku.

Zelenskyj nepochybuje, že zvítězí dobro a kreativita a ta otevře trh dobrým podnikatelům, kteří se prosadí a zviditelní a vydělají. „Právě na Ukrajině spojíme ekologickou transformaci s bezpečnostní transformací a vytvoříme příklad pro stejnou transformaci v jiných zemích,“ uvedl Zelenskyj. Zdůraznil, že bude třeba obnovit spoustu průmyslových podniků. Podle ukrajinského prezidenta to bude velký úkol, ale reálný úkol. Zelenskyj věří, že budou obnoveny průmyslové podniky, zemědělské podniky i výroba zbraní, a to včetně bezpilotních dronů.

Naproti tomu, ti, kteří dnes pomáhají Rusku, které podle Zelenského bezpochyby prohraje, se budou potýkat s velkou reputační krizí.

„A já vás vyzývám, abyste se na tato vítězství připravili již nyní, abyste na Ukrajinu přijeli již nyní. Aby v době, kdy obnovíme mír, vaše tvrdá práce již přinesla výsledky. Věřím, že tomu tak bude! Děkuji vám za pozornost! Všechny vás zvu na Ukrajinu! Sláva našim statečným vojákům! Sláva Ukrajině!“ uzavřel svůj první projev.

Více info na parlamentnilisty.cz

Přejít nahoru