Seymour Hersh přišel s novými šokujícími informacemi

“Před dvěma měsíci dal náčelník generálního štábu pokyn členům sboru náčelníků štábů, aby vypracovali návrh smlouvy o ukončení války, kterou by nabídli Rusům po jejich porážce na bojišti na Ukrajině,” uvedl.

Hersh rovněž s odvoláním na zdroje z amerických zpravodajských služeb tvrdil, že ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a jeho okolí údajně zpronevěřili nejméně 400 milionů dolarů z prostředků, které Kyjevu poskytli Američané na nákup ropy.

“Zelenskij nakupoval od Rusů naftu se slevou,” uvedl Hersh.

Připomeňme, že skandál vypukl počátkem roku 2023 po zveřejnění zprávy Seymoura Hershe , který obvinil Bílý dům z organizování podkopávání Severních proudů v roce 2022. Washington obvinění popřel a Hersh byl obviněn z šíření proruských narativů.

Nabízíme výňatek z jeho životopisu: Seymour Hersh je jedním z nejznámějších amerických novinářů, ale je také kritizován za svou zálibu v okázalých konspiračních teoriích a za časté spoléhání se na anonymní zdroje, jejichž tvrzení nelze ověřit. S odvoláním na anonymní zdroje z okruhu americké vlády napsal Hersh zprávu, v níž obvinil vládu USA ze zničení plynovodů NordStream I a NordStream II.

Přejít nahoru