Líbí se Vám černý humor? Může to být začátek závažného onemocnění

Líbí se Vám černý humor, i když jste ho dřív nesnášeli? Pokud ano, zpozorněte. Odborníci z Velké Británie totiž vyslali do světa znepokojující zprávu, která se týká právě černého humoru. Experti z Univerzity College of London totiž varují právě ty, kterým se ze dne na den začal černý humor zamlouvat. Můžou se tak podle jejich slov projevovat příznaky demence, kterou můžete trpět v budoucnu. A co vědce z Velké Británie utvrdilo v tomto názoru? Vědci provedli několik testů, ve kterých bylo testováno 48 jedinců. Jejich úkolem bylo vyplnění dotazníku, ve kterém testované subjekty odpovídaly na otázky zaměřené na předky v rodině a jejich smysl pro humor.

Vesměs se jednalo pouze o dvě otázky. Respondenti museli uvést, zda jejich příbuzní mají bližší vztah ke groteskám, jako je například Mr. Bean, nebo absurdní humor, typický pro skupinu Monty Python, nebo jiný druh černého humoru. Vědci se setkali také s pacienty, kteří se během svého života smáli tragickým událostem, jenž se odehrály ve světě či v jejich rodině. Následně začali trpět demencí.

K výzkumu přispěl také Lee Pearce, jenž se setkal s touto situací ve své rodině. Uvedl, že jeho matka začala zapomínat na narozeniny, smála se tragickým událostem, i když v minulosti byla milující matkou. Několik let po těchto zkušenostech museli ženě diagnostikovat demenci.

Přejít nahoru