Smrtelně nebezpečné: které potraviny nesmíme jíst společně s banány

Nekonzumujte banány v kombinaci s čínským Hami melounem, protože v tomto případě bude v krvi nadbytek iontů draslíku, což může vést k oslabení srdečního svalu, selhání ledvin, onemocnění kloubů a snížení srdeční frekvence.

„To může způsobit velké poškození organismu a v závažných případech dokonce smrt,“ zdůrazňuje autor.

Lidé se zhoršenou funkcí sleziny a žaludku by se měli raději vyhýbat kombinaci banánů s fermentovanými (kysanými)m léčnými výrobky, která může způsobit bolest břicha, průjem a další problémy se zažívacím traktem.

Ani kombinace banánů s batáty (sladkými bramborami) není tou nejlepší variantou. Batáty jsou bohaté na vlákninu a mohou výrazně komplikovat trávení, což může vést k nadýmání.

„Při současné konzumaci těchto potravin zůstává jídlo dlouho v zažívacím traktu. To může vést k refluxu kyseliny a dalším nepříjemným příznakům a v závažných případech může dokonce způsobit chronickou intoxikaci,“ píše čínský portál.
Pokud však přesto chcete jíst banány spolu s uvedenými potravinami, musíte dodržet přestávku nejméně 30 minut.

Autor článku rovněž uvádí, že není dobré jíst banány na lačný žaludek a nezralé plody. Jíst banán na lačný žaludek znamená zvýšení tření stěn žaludku a poté poškození sliznice. Banán navíc obsahuje velké množství hořčíku. Konzumace banánů na lačný žaludek v krátkém časovém období výrazně zvýší hladinu hořčíku, což povede k nerovnováze minerálních solí v těle a nepříznivě ovlivní zdraví.

Banány také raději nedáváme do ledničky.

„Nízká teplota v lednici vede ke zčernání slupky ovoce a dužina získá kašovitou konzistenci, banán ztrácí chuť a nutriční hodnotu,“ uvádí se v materiálu. Píše portál cz.sputniknews.com.

Přejít nahoru