iPhone

Tady se vyrábí Váš iPhone! Zaměstnanci vyčerpáním usínají na výrobní lince

Tajné vyšetřování britské televizní společnosti BBC odhalilo šokující pracovní podmínky v čínské továrně Apple, kde se aktuálně vyrábí nejnovější model Apple iPhone 6. Na tajně pořízených snímcích lze zpozorovat špatné pracovní podmínky, ve kterých jsou zaměstnanci továrny nuceni pracovat. I když Apple oznámil, že se podobné situace snaží v Číně řešit, na přístupu továren k pracovníkům se bohužel zřejmě nic nezměnilo. Jak uvádějí zprávy společnosti BBC, zaměstnanci Applu jsou nuceni pracovat na dvanácti hodinové směny v továrnách, které se nacházejí v blízkosti Šanghaje.

Britská televizní stanice BBC odhalila na tajných záběrech z Číny, jak vyčerpaní zaměstnanci vyrábí telefony iPhone

Někteří pracovníci továrny Apple byli podle vyjádřeni nuceni pracovat osmnáct dní v kuse, i přes žádosti o udělení jediného dne volna. Další zaměstnanec společnosti BBC prozradil, že byl nucen pracovat šestnáct hodin denně. Nechtělo se mi nic dělat, jen ležet. I když jsem měl hlad, nemohl jsem vyčerpáním vstát, popisuje strašlivé podmínky v čínských továrnách jejich zaměstnanec.

Čtěte dále: Protesty uživatelů Applu, kteří nesouhlasí s požadavkem FBI

Apple odmítl komentovat vyjádření zaměstnanců se slovy, že nezná jinou společnost, která by se natolik snažila zajistit dobré pracovní podmínky pro své zaměstnance. Pracovníci v čínských továrnách dokonce vyčerpáním usínají přímo na pracovní lince nebo o přestávkách. Podle vyjádření společnosti Apple se jedná o běžnou praktiku. Během roku 2010 došlo v důsledku špatných pracovních podmínek k 14 sebevraždám pracovníků továren.

(KPa, ca.cz, bbc.com, Foto: Youtube)

Přejít nahoru