Greta Thunbergová vyhrožuje Facebooku, že musí cenzurovat její kritiky

„Já, stejně jako mnoho jiných se ptám, zda bych měla i nadále používat Facebook, nebo ne,“ napsala Thunbergová v příspěvku na Facebooku. „Umožnit nenávistné projevy, nedostatek kontroly faktů a samozřejmě problémy v zasahování do demokracie…patří mezi mnoho, mnoho dalších věcí, které jsou velmi znepokojující.“

„Neustálé lži a konspirační teorie o mně a bezpočet dalšího, samozřejmě vedou k nenávisti, hrozbám smrti a nakonec násilí“. Mohlo by to být snadno zastaveno, kdyby Facebook chtěl. Považuji tento nedostatek převzetí odpovědnosti za velmi znepokojivý,“ dodala.

Zakladatelka „Školní stávky pro klima“ si užívá bezprecedentní hvězdné popularity za svůj klimatický aktivismus a dočkala se velebení od levicových těžkých vah, jako jsou Barack Obama, Hillary Clintonová a Elon Musk.

Musk minulý měsíc uvedl, že Thunbergová má „lepší uvažování a více srdce než velká většina politických vůdců“, zatímco Hillary ji nazvala „odvážnou ženou“ a bývalý prezident Obama ocenil šestnáctiletou dívku jako „jednu z největších obhájkyň naší planety.“

Přestože Thunbergová považuje kritiku za povzbuzující, tak naznačuje, že ti, kteří se staví proti její křížové výpravě, „zasahují do demokracie“ a Facebook by je měl cenzurovat.

Ikona klimatu naléhá na své fanoušky, aby „vyzvali“ Facebook, aby umlčel její protivníky, a trvá na tom, že „pokud bude dost z nás vyžadovat změnu – pak ta změna přijde.“

Problémy Thunbergové se sociálními médii však nekončí u Facebooku a podobně si stěžovala, že Twitter také neudělal dobrou práci, aby ji ochránil.

„Zjistila jsem, že se několik lidí pokouší za mě vydávat, nebo falešně prohlašovat, že mě „zastupují „za účelem komunikace s politickými vůdci, slavnými herci, zpěváky a hudebníky,“ uvedla na Twitteru dne 25. října.

„Omlouvám se každému, kdo byl kontaktován – a možná i tímto způsobem chování uveden v omyl. Doufám, že ti, kteří mě chtějí upřímně oslovit, tak to učiní pomocí uznávaných kanálů, “dodala.

(zdroj: svobodnenoviny.eu, foto: Twitter)

Přejít nahoru