Nejlepší domácí prostředky, jak se zbavit opařenin během noci

Opary nebo puchýře z horečky jsou důsledkem infekce způsobené virem herpes simplex. Ačkoli jsou neškodné, naznačují, že váš imunitní systém je narušen. Prvním krokem, který musíte při snaze zničit opary udělat, je tedy očistit tělo od toxinů, aby váš imunitní systém fungoval optimálně.

Při prvních příznacích oparu podpořte činnost svého imunitního systému následujícími způsoby:

Jezte více čerstvého ovoce a zeleniny; dbejte na to, aby váš jídelníček obsahoval dostatek tmavě zelené listové zeleniny, česneku a cibule, chilli, zázvoru, naklíčených semen a fazolí.

Ujistěte se, že používáte olej lisovaný za studena z rostlin nebo semen.

Konzumujte hodně česneku nebo používejte česnekový doplněk stravy či jiné přírodní antibiotikum, například extrakt z olivových listů nebo extrakt z grapefruitových semínek.

Užívejte vitamin C (doporučuje se askorbát vápenatý, který nekyselí).

Snižte hladinu stresu, protože stres snižuje imunitu.

Pamatujte, že virus herpes simplex je vysoce nakažlivý, a jakmile se dostane do vašeho těla, zůstane tam po zbytek života.

Ako sa rýchlo zbaviť oparov

1 # Opary sa zvyčajne prejavujú s mravenčením, pálením alebo svrbivým pocitom na povrchu vašich pier zopár hodín predtým, ako opar vypukne. Akonáhle máte pocit, že opar prichádza, trením aplikujte na postihnutú oblasť ľad približne každú hodinu. Ľad môže účinne znížiť závažnosť oparu.

2 # Ak sa však opar vytvorí, je nevyhnutné pravidelne postihnuté miesto dezinfikovať. Často čistite boľavé miesto alkoholom alebo perodixom. Tie nalejte v malom množste na vreckovku, ktorú hneď po použití vyhoďte a nepoužite ju znova. Týmto podporíte proces hojenia a okamžite znížite účinok vírusu.

Navyše priame použitie medovky alebo jej extraktu je jedným z najúčinnejších domácich liečiv. Medovka lekárska alebo jej extrakt je vysoko efektívny pri znižovaní príznakov, ktoré so sebou prinášajú opary. Rovnako aj extrakt z citrónu má silné liečivé vlastnosti, ktoré urýchľujú hojenie kožných pľuzgierov.

 

3 # Posledným krokom je upraviť ranu oparu. To možno vykonať pomocou prísunu tepla, pretože teplo podporuje prísun krvi do postihnutej oblasti, čím urýchľuje proces hojenia. Ideálna liečba je pomocou horúcich čajových vrecúšok, pretože čaj poskytuje mikro-živiny, ktoré podporujú ochranu buniek a opravu kože. Jednoducho zohrejte sáčok čaju v horúcej vode a aplikovať na kožný pľuzgier. Nechaj pôsobiť najmenej 15 minút. Pri dlhšej aplikáci môžete získať lepšie výsledky. Nikdy však nepoužite rovnaký sáčok dvakrát.

Zdroj: healthyfoodteam.com, Titulní obrázek: Pixabay.com/silviarita

Přejít nahoru