Obyvatelé malé obce museli přijmout nemyslitelný počet uprchlíků

I když se ve skutečnosti nemusí jednat až o tak neuvěřitelné číslo, jak může titulek článku napovídat, ale vzhledem k počtu obyvatel v této malé německé vesnici je počet přijatých uprchlíků naprosto neakceptovatelný. Obyvatelé malé vesnice Sumte, jenž se nachází na západě Německa, museli přijmout necelých 750 uprchlíků ze Sýrie a dalších zemí postihnutých válkou.

Že se Vám nezdá 750 uprchlíků moc? Zapomněl jsem ovšem podotknout, že vesnici Sumte obývá pouhá stovka německých občanů. Počet obyvatel se tedy přes noc zvýšil v malé vesnici až o 700 procent. O této zprávě už informoval i zpravodajský deník New York Times.

Už teď panují ve vesnici obavy, že vlna uprchlíků způsobí nárůst kriminality, jelikož se jedná z velké většiny o mladé muže. Pro vesnici Sumte bude také problém tolik hladových krků nakrmit. Jelikož je ves takřka odříznuta od civilizace, nenacházejí se zde žádné školy, obchody a doprava je v této vesnici velice omezená. Uprchlíci budou zatím ubytováni v budově, která sloužila pro kancelářské účely. Jestli bude stačit pro 750 uprchlíků, na to si musíte odpovědět vy. Původně měla obec přijmout daleko větší počet uprchlíků, ovšem po několika protestech obyvatel vesnice byl tento počet snížen na zmíněných 750. Vedení města ubezpečuje svoje obyvatele tím, že stále bude bezpečné se po vesnici pohybovat i v noci.

Foto: vlada93 / Shutterstock.com, rok 2015

Přejít nahoru