Ve čtvrti poblíž Gazy byla nalezena svázaná těla 20 dětí

V blízkosti kibucu byla nalezena svázaná a spálená těla 20 dětí, které zavraždili bojovníci Hamásu.

S tím, jak se stále více obyvatel vrací domů poté, co byli nuceni uprchnout před násilím ozbrojenců Hamásu, je stále jasnější chmurná realita útoků proti civilistům.

Záchranáři uvedli, že těla dětí byla nalezena jen několik kilometrů od kibucu Be’eri, nedaleko východní hranice s Gazou.

Velitel Yossi Landau ze Zaka South byl mezi prvními lidmi, kteří zasáhli, jakmile se militanti konečně stáhli – a odmítl tvrzení, že Izrael zprávy o zvěrstvech “zveličuje”, když se podělil o podrobnosti o hrůzných scénách, jichž byl svědkem.

Pro i24news řekl: “Viděl jsem mrtvou matku, která držela své mrtvé dítě, obě zabila jediná kulka, která jimi prošla.

“Viděl jsem dvacet zastřelených a spálených dětí, které byly naskládány na dvě hromady.”

Dodal: “V obývacím pokoji vidíme dva rodiče, matku a otce, s rukama svázanýma za zády. Vedle nich ležely dvě malé děti, také s rukama svázanýma za zády.

“Všichni byli upáleni. Teroristé seděli u stolu a jedli, zatímco je upalovali k smrti.” Informuje express.co.uk.

Lior Peri, jehož nevlastní bratr Danny Darlington byl zabit a otec Haim Peri unesen z Nir Ozu, řekl, že komunity jsou rozpolcené mezi podporou země zaměřené na pomstu a touhou rodin, aby se jejich blízcí vrátili domů.

Peri řekl BBC: “Pomsta je velmi silná emoce, kterou dnes prožívá mnoho lidí. Ale pokud nás vyslechnou, vyslechnou rodiny, možná to přehodnotí.”

Přejít nahoru