Zapomenutá historie: Jak hordy komunistů za šest měsíců znásilnily 2 miliony žen počas 2. světové války

dějinách existuje děsivá epizoda, kterou extrémní levice obvykle přehlíží: masové znásilňování žen a dívek (některých velmi mladých) Stalinovou armádou za druhé světové války. Zrůdný zločin, který sovětští vůdci zdaleka neschvalovali, naopak k němu otevřeně podněcoval sovětský propagandista Ilja Ehrenburg ve zprávě vojákům Rudé armády: „Použijte sílu a zlomte rasovou hrdost těchto německých žen. Berte je jako své legální vyvlastnění. Zabíjejte!“ „Vojska Rudé armády při postupu do Německa používala jako taktiku teroru hromadné znásilňování,“ uvádí Encyclopedia Britannica.

Ilja Ehrenburg, zdroj obrázek: Wikimedia Commons/Unknown – Public Domain

Německo: dva miliony znásilněných žen a dívek

V Německu během sovětské ofenzivy a následné okupace vojáci Rudé armády znásilnili dva miliony žen a dívek. Nejhůře to odnesly ty, které žily v německém hlavním městě a jeho okolí: Během okupace Berlína jich bylo znásilněno 100 000. V mnoha případech byly oběti znásilněny opakovaně a odhaduje se, že 10 % znásilněných žen a dívek bylo také zabito. Podle britského historika Antonyho Beevora „Stalin přesně věděl, co se děje, a považoval za zábavné, že všechny německé ženy, od dívek po stařeny, byly znásilněny“.

Maďarsko: statisíce znásilněných žen a dívek byly využívány jako sexuální otrokyně

V Maďarsku vojáci Rudé armády znásilnili až 200 000 dívek a žen, i když historik Horvath Attila („Umlčená hanba“, 2013) odhaduje, že jich mohlo být 800 000, tedy asi 20 % maďarských žen a dívek té doby (podle profesora Vojina Majstoroviče Maďarsko okupovalo asi 900 000 sovětských vojáků). Americký historik Norman Naimark upozornil, že uprostřed této vlny násilí byly maďarské dívky dokonce unášeny a odváženy do kasáren Rudé armády, kde byly využívány jako sexuální otrokyně a tam opakovaně znásilňovány a v některých případech také zabíjeny.

Polsko: více než 100 000 znásilněných žen a dívek ve věku od 4 do 80 let

V Polsku, jak jsem zde uvedl, bylo vojáky Rudé armády znásilněno více než 100 000 polských dívek a žen ve věku od 4 do 80 let, přičemž mnohé z nich byly také brutálně zavražděny, jako se to stalo ve městě Gołąb, kde sovětští vojáci hromadně znásilnili osmiletou dívku, přičemž jí téměř utrhli nohy, což je ohavná scéna, o níž vyprávěl polský voják odboje, který se s výsledky zločinných orgií bolševiků setkal. Tato vlna násilí, která se nezastavila ani s koncem druhé světové války, způsobila pandemii pohlavně přenosných chorob, která postihla 10 % polské populace.

Rakousko: desítky tisíc znásilnění a nákaz pohlavními chorobami

Podle britského historika Geoffreyho Robertse bylo ve Vídni znásilněno 70 000 až 100 000 žen. Historik Günter Bischof ve své knize „Rakousko v první studené válce, 1945-55: Páka slabých“ upozornil, že ve východní části spolkové země Štýrsko došlo k 5 000 až 10 000 znásilnění, v okrese Melk k 1 300, v Mühlviertelu k více než 700, ve Štýrském Hradci k 5 000, v Scheibbs 150 a v některých lokalitách Dolního Rakouska bylo znásilněno 25 % žen.

zdroj: Outono.com, Opindia.com, mujlife, coolmagazin,  Titulní obrázek: Pixabay.com/GidonPico

Přejít nahoru