Upálené děti a mrtvoly sťaté lopatami: Reportáže z promítání záběrů z kamer Hamásu z izraelského masakru

Izraelská vláda se rozhodla sdílet záběry s akreditovanými novináři, aby rozptýlila popírače rozsahu útoku ze 7. října.

Izraelská vláda v pondělí hostila zahraniční tisk na promítání nesestříhaných záběrů z nalezených tělesných kamer teroristů Hamásu, kteří 7. října zmasakrovali více než 1 300 izraelských civilistů.

Mluvčí izraelské vlády Eylon Levy potvrdil, že prověřování bylo nezbytné k prokázání rozsahu masakru, o kterém tvrdil, že byl některými mainstreamovými médii zpochybňován.

“Jsme svědky fenoménu podobného holokaustu, který se rozvíjí v reálném čase, kdy lidé zpochybňují rozsah zvěrstev, která Hamás spáchal na našem lidu,” řekl v neděli novinářům.

Syrové záběry, které promítalo asi 200 akreditovaných novinářů spojených s globálními publikacemi, údajně ukazovaly teroristy Hamásu, jak se pokoušejí stínat izraelské mrtvoly lopatou, džihádisty házející ruční granáty do krytů obsazených krčícími se civilisty a fotografie mrtvých kojenců a dětí spálených k nepoznání.

O své zkušenosti informoval Jotam Confino, zahraniční redaktor Jewish News, který se projekce zúčastnil. Prozradil, že viděl záběry “spousty mrtvých lidí na silnici poté, co je Hamás popravil v jejich autech”, jak křičeli “Alláhu Akbar”, a popsal záběry teroristy Hamásu, který se chlubil svým rodičům masovým vražděním civilistů.

“Zabil jsem 10 Židů vlastníma rukama, teď používám telefon mrtvé židovské ženy, abych vám zavolal,” řekl jim údajně terorista Hamásu.

“Teroristé Hamásu vstoupí do domu, kde je vidět malá holčička, jak se schovává pod stolem. Po chvíli rozhovorů ji zastřelí, když se schovává pod stolem. Těžko říct, kolik jí je, ale vypadá na 7-9 let,” dodal.

Některé záběry, schválené k publikaci Izraelskými obrannými silami (IDF), ukazují izraelské civilisty, kteří jsou stříleni bez rozdílu, když se snaží uprchnout před útokem ve svých vozidlech.

zdroj: RMX, Titulní obrázek: Screenshot Twitter

Přejít nahoru