OSN varuje: všichni jsme odsouzeni k zániku!

Zrychlující se vymírání, úbytek podzemních vod, růst populace, tání ledovců, nesnesitelné horko, vesmírný odpad, úpadek společnosti… Organizace spojených národů ve středeční zprávě varovala, že toto jsou jen některé z potenciálně nezvratných dopadů ohrožujících planetu, které nelze řešit bez drastických změn v “lidské činnosti”, informuje americký web Breitbart.

Zpráva a její dechberoucí varování jsou jen posledními z dlouhého seznamu katastrofických předpovědí, které tato globalistická organizace vydala.

Zpráva Linked Disaster Risks identifikuje prahové hodnoty, které nazývá “body zvratu rizik”, definované jako “bod, kdy daný sociálně-ekologický systém již není schopen tlumit rizika a zajišťovat svou očekávanou funkci” – po jehož dosažení se riziko katastrofy výrazně zvyšuje.

Čtěte také: Politico: 10 evropských politiků předpovídajících zánik EU

AFP uvádí, že se zaměřuje na šest oblastí, které spojují fyzický a přírodní svět s lidskou společností:

Zrychlující se vymírání
Vyčerpávání podzemních vod
Tání horských ledovců
vesmírný odpad
Nesnesitelné horko
Nepojistitelná budoucnost

“Vzhledem k tomu, že nevybíravě těžíme vodní zdroje, poškozujeme přírodu a biologickou rozmanitost a znečišťujeme Zemi i vesmír, nebezpečně se blížíme k hranici mnoha rizikových bodů, které mohou zničit samotné systémy, na nichž závisí naše životy,” uvedla Zita Sebesvari, hlavní autorka zprávy. Uvádí hlavnespravy.sk.

Přejít nahoru