Chodil europoslanec Zdechovský do školy?

Vypadá to, že ne! Protože jak by člověk, který má za sebou aspoň základních devět povinných let školní docházky, mohl, a to dokonce dvakrát v časovém rozpětí spíš vteřin než minut, vyslovit tuto strašlivou větu, týkající se současné krize na Blízkém východě: „Jde o ukončení sporu mezi oběma těma dvěma stranama“.Což dvakrát zaznělo, a vám, coby posluchačům, dvakrát zadunělo do uší ve čtvrtek odpoledne, a to při sledování rozpravy europoslance Tomáše Zdechovského z KDU-ČSL s televizní moderátorkou v programu ČT 24.

A nemysleli jste přitom jen na tu školu. Četl tenhle člověk v životě nějakou českou knihu? Mluvíval s lidmi, kteří mluvili česky? Kdyby ano, tak by mu z české řeči muselo v puse  přece něco zůstat? A když ne v puse, tak v hlavě, která by mu, kdyby v ní bylo víc fištrónu, než v té puse, musela po prvním vyslovení uvedené věty přece vyslat signál, že ono právě vyslovené znělo jaksi divně a že si tedy musí na to, co říká, dát příště větší pozor.

Ale ta hlava žádný takový signál nevyslala, český europoslanec ve stavu nejlepšího rozmaru a zřejmě s pocitem, jak pěkně to k republice hovoří, větu zopakoval, a já začal psát tento hořký článek.

Autor: Lubomír Man, Titulní fotografie: Wikimedia Commons/Ben Skála, Benfoto,

 

Přejít nahoru