Fico

Maďarsko vysílá na Slovensko na příkaz Orbánovy vlády neobvykle velký počet špionů, z nichž mnozí pracují jako diplomaté

Šéf maďarské diplomacie Péter Szijjártó si před několika dny potřásl rukou se svými novými partnery ve čtvrté Ficově vládě na Slovensku a všechny ujistil, že nás v oblasti maďarsko-slovenské spolupráce čekají dobré časy a velké příležitosti. Maďarského ministra přijali premiér Robert Fico a ministr zahraničí Juraj Blanár a Szijjártó uvedl, že probíhají přípravy na Ficovu návštěvu Budapešti.

Podle investigativního textu projektu VSquare, který vychází jako zpravodaj a jehož autorem je maďarský novinář Szabolcs Panyi, se však bezpečnostní orgány na Slovensku pozastavují nad neobvykle vysokým počtem maďarských špionů v zemi.

Takto to chce Orbánova vláda
Mezi spojenci v EU je neobvyklé, že Maďarsko posílá na Slovensko tolik zpravodajských důstojníků pod diplomatickým krytím, řekl Panyimu anonymní slovenský vládní úředník. Kdyby Maďarsko nebylo členem EU a NATO, mnoho diplomatů by nedostalo potřebné povolení k činnosti, dodal zdroj.

Více info na dennikn.sk

Přejít nahoru