Jak nejlépe strávit zimní prázdniny s dětmi v Nízkých Tatrách?

Zimní prázdniny jsou ideálním časem pro rodinné dobrodružství a společné zážitky. Nízké Tatry, jedno z nejmalebnějších horských pásem ve střední Evropě, nabízejí dokonalý ráj pro rodiny hledající zimní radovánky. Zde je pět tipů, jak nejlépe využít zimní dovolené s dětmi v Nízkých Tatrách:

  • zimní sporty,
  • výlety na sněžnicích,
  • bobová dráha,
  • sáňkování a zimní procházky.

Lyžování a snowboarding pro začátečníky i pokročilé

Nízké Tatry jsou známé svými skvělými lyžařskými středisky, které nabízí sjezdovky pro všechny úrovně dovedností. Pro začátečníky jsou k dispozici lyžařské školy a zkušení instruktoři, zatímco pokročilí lyžaři a snowboardisté si mohou užívat náročnější tratě a terény. Vítejte v hotelu Chopok, kde se vám dostane kompletních služeb. Navíc to budete mít na sjezdovky jen kousek.

Rodinné výlety na sněžnicích

Pro nejmenší dobrodruhy jsou tu idylické výlety na sněžnicích. Nízké Tatry nabízí řadu tras vhodných pro celou rodinu. Prozkoumejte malebné lesy a zasněžené kopce, a nechte děti objevovat krásy zimní přírody.

Kluziště a bobové dráhy

Pro něco jiného než tradiční lyžování si vyzkoušejte kluziště nebo bobové dráhy v okolí. To je skvělá volba pro rodiny s dětmi, kteří si chtějí užít rychlou jízdu po ledové ploše nebo vzrušující sjezd na bobech. Hledáte hotel Liptov? Právě z tohoto místa můžete vyrážet na výlety, procházky i zimní radovánky. V blízkosti jistě najdete i prostor, kde si děti užijí bruslení.

Sáňkování ve vysokohorském prostředí

Nízké Tatry nabízí nespočet sáňkařských tratí, kde si mohou děti i dospělí užít adrenalinovou jízdu zasněženým terénem. Pronajměte si sáňky a prožijte společné chvíle smíchu a radosti.

Zimní výlety a prohlídky

Kromě aktivit na sjezdovkách si můžete užít také zimní procházky a výlety po okolních horských stezkách. Obdivujte nádherné výhledy na zasněžené vrcholky a vdechujte svěží horský vzduch, což dodá vaší dovolené relaxační nádech.

 

Zdroj obrázku: Volurol / Shutterstock.com

Přejít nahoru