Politolog Baránek: POKUD NEVYSTOUPÍME Z EVROPSKÉ UNIE, ČEKÁ NÁS PLÁČ, KRV A POT

Co se děje a co nás čeká? V nejnovějším videu na kanálu YouTube hodnotí analytik Ján Baránek. Dnešní EU je podle něj něco úplně jiného než ta, do které jsme vstoupili. A předpovídá, že dříve či později budeme čelit dvěma zlům. Tím menším by podle něj mělo být vystoupení z EU ve společenství jiných zemí. Tím horším bude podle Baránka zůstat v projektu, který se změnil v experiment pomýlených, kteří nás vedou k chudobě a anarchii. To však podle něj souvisí i s naší vládou.

Analytik Ján Baránek ve videu na kanálu YouTube pragmatickým způsobem zhodnotil dění v Evropě a ve světě. Také co nás zabíjí, co zabije naši životní úroveň, co přinese sociální nepokoje. Baránek je přesvědčen, že dnešní EU je jiná, než do které jsme vstupovali. “Nevstoupili jsme do šíleného výstřelku, kterým je levicové zelené šílenství EU. A ti dnešní, byli jen podobní komunistům,” říká ve videu.

Zamýšlí se také nad prohlášením generálního ředitele Duslo Šaľa, že jejich plyn zdražil o více než 1000 procent. Otázkou podle Baránka je, co se stalo.

Problémem je podle něj Německo a Velká Británie a jejich zelené projekty. A jako příklad uvádí Velkou Británii, která chce 25 procent energie získávat z větrných elektráren. “Je to krásná myšlenka,” říká Baranek, ale nemyslí si, že je to snadné. A upozorňuje také na to, proč to nejde.

Hroutí se nám celá EU na kolena
“Jedním z důvodů zdražení plynu bylo, že v létě foukalo méně, než by mělo. To znamenalo, že v Británii bylo méně energie a začali ji dovážet a spotřebovali hodně plynu,” říká analytik. Podle něj jde o model, který se utápí v absurditě. “Protože potřebují plyn, aby dorovnali nedostatek, a protože počasí nelze ovlivnit, bude to začarovaný kruh, ze kterého není úniku,” vysvětluje.

Podle Baranka se hroutíme s celou EU na kolenou. A může nás dorazit Čína, která podle něj otevřením největší uhelné elektrárny na světě udělala z hlupáků a amatérů, kteří si myslí, že z EU udělají superstát.

zdroj: Slovenskoaktualne.sk

Přejít nahoru