Viktor Orbán

Maďaři překvapili svět. Odchod z EU myslí zcela vážně

Maďaři zaskočili celý svět, ale především Německo a Brusel. Jeden z předních deníků blízkých vládě premiéra Orbána zcela otevřeně hovoří o odchodu z EU. Orbán odmítá bruselské impérium – evropský multikulturní superstát.

V Maďarsku to začíná vřít. Přední noviny velmi blízké Orbánovi již zcela otevřeně hovoří o nutnosti vystoupit z EU. Důrazně se vyjadřují i vládní a parlamentní představitelé.

Slova o bruselské intelektuální márnici mohou některé překvapit. Vše však může souviset s nedávno podepsanou deklarací o budoucnosti Evropské unie. V ní Orbán spolu s dalšími politickými představiteli oznámil, že nechce bohulibý multikulturní superstát. Byl za to obviněn z vydírání. Německá veřejnoprávní televize Deutsche Welle o tom informovala se znepokojením.

Huxit

Deník Magyar Nemzet (Maďarský národ) bývá některými označován za neoficiální vládní médium. V neděli 15. srpna otevřel list debatu na téma, které bylo dříve považováno za nepředstavitelné i v maďarských vládních kruzích. Jde o vystoupení Maďarska z Evropské unie.

“Je čas mluvit o huxitu”, zněl titulek v Magyar Nemzet. Podle dostupných informací prý zpráva v Maďarsku explodovala jako bomba. Zprávu převzala všechna významná média a opoziční politici začali hromadně vyjadřovat své obavy.

zdroj: Parlamentnilisty.cz

Přejít nahoru