Lži, aféry a chamtivost, které z Putina udělaly “nejbohatšího muže světa”

Každý z jeho projevů, fotografování a tiskových brífinků má za cíl předat jasné poselství, že ruský prezident je mužem z lidu. Bude chránit své občany před nepřáteli, zahraničními i domácími, odrazí ukrajinské “nacisty” od páchání genocidy na etnických Rusech v Donbasu, bude zápasit s vojákem NATO na judistické žíněnce a zachrání ruské dítě ze spárů sibiřského tygra.

Putin v roce 2001 kdy uděluje cenu pro zlatou olympijsku medail Alinu Kabayeovu _ údajně se stala jeho milenkou. Foto AP

Pod fasádou altruismu, kterou si Putin pečlivě vytvářel více než 20 let, se však skrývá chladnokrevný, egoistický diktátor, který vedl tajný život plný tajemných afér, palácových intrik hodných cara a nevyčíslitelného bohatství, které mu předali oligarchové okrádající obyčejné ruské lidi.

V dubnu 2014, krátce po ruské invazi na ukrajinský Krym, Kreml oznámil, že Putin dokončil rozvod se svou manželkou, bývalou letuškou Ludmilou Škrebněvovou, s níž má dvě dospělé dcery, Katerinu a Marii. Třicetileté manželství se pravděpodobně rozpadlo proto, že podobně jako mnoho ruských carů měl nemanželský poměr a nechtěl být omezován tradiční rodinou. Putinovou milenkou byla ruská rytmická gymnastka Alina Kabajevová se zasněnýma očima, vysokými tvářemi a zlatou medailí, která je o 31 let mladší než on. Ačkoli Kreml tento vztah popřel, proslýchá se, že Putin a Kabajevová jsou manželé a mají spolu dvojčata.

Putin již dříve naznačil, že skutečně má milostný vztah, ale požadoval, aby se o něm ruská veřejnost a televizní stanice nebavily. Ruská média, z nichž většina je pod přímou nebo skrytou kontrolou ruské vlády, mají zakázáno informovat o Putinově osobním životě – a Putin slovně uráží každého, kdo tento příkaz neuposlechne. Když se ruský reportér v roce 2008 zeptal Putina na údajnou svatbu s Kabajevovou, odpověděl: “Vždycky jsem neměl rád lidi posedlé erotickými fantaziemi, kteří strkají svůj chřipkový nos do života jiných lidí.”

Putinov palac foto AP

Putin má prý ještě jedno dítě z lásky, Jelizavetu Krivonogichovou, z románku, který měl údajně během svého prvního funkčního období ruského prezidenta s milenkou Světlanou Krivonogichovou. Krivonogichová, která se stala uklízečkou a milionářkou, je Rusům prakticky neznámá, ale její dcera Jelizaveta, známá také jako Luiza Rozova, je Putinovým obrazem.

Putin jako hlava ruského státu oficiálně pobírá plat 115 až 225 tisíc dolarů ročně. Ve skutečnosti však nashromáždil nevyčíslitelné bohatství, které se pohybuje v rozmezí 100 až 200 miliard dolarů, což z něj činí jednoho z nejbohatších vůdců na světě a možná je bohatší než Jeff Bezos, Bill Gates nebo Elon Musk. Bill Brody, americký finančník, který v letech 1996-2005 vedl jednu z největších investičních firem v Rusku, v červenci 2017 před senátním výborem pro soudnictví vypověděl, že Putin “nashromáždil 200 miliard dolarů neoprávněných zisků”.

Majetek ruského špiona je však ukryt v daňových rájích, investován do luxusních nemovitostí v Rusku i mimo něj a rozprostřen mezi účty členů jeho rodiny a důvěrných přátel, kteří pro svého šéfa drží miliony a miliardy dolarů.

Jeho nejrozsáhlejší a nejhonosnější nemovitost leží u Černého moře a její výstavba stála více než 1 miliardu dolarů. “Putinův palác” zahrnuje lázně, kino, čajovnu, vinný sklípek, kasino, salonek s vodními dýmkami, diskotéku s tancem u tyče, přistávací plochu pro vrtulník, hokejové kluziště, kostel a dokonce i pozlacený záchod. Obrovský bazén, posilovna s nejmodernějším cvičebním nářadím a žíněnka na judo také pomáhají udržovat Putina v nejlepší kondici.

Mezi Putinových osm oficiálních rezidencí patří jeho hlavní dům nedaleko Moskvy – sídlo z 19. století postavené na příkaz bratra císaře Alexandra III. a jeho letní sídlo Bočarov Ručej v Soči, které se rozkládá na 40 hektarech lesa a pyšní se majestátním výhledem na Černé moře.

Byt za 4,1 milionu dolarů, který se nachází pod kasinem Monte Carlo v Monaku, patří údajné Putinově bývalé milence Krivonogigh, která údajně vyrůstala, stejně jako sám Putin, ve společném bytě v Petrohradě, kde sdílela kuchyň a koupelnu s několika dalšími rodinami. Dnes jsou jejími sousedy světové elity, královské rodiny a mafiáni, kteří podle jedné realitní kanceláře dovádějí ve svých “světlých a vzdušných” bytech, hrají své nevyčíslitelné majetky v kasinech a plaví se na luxusních superjachtách.

Více foto na nypost.com

Přejít nahoru