Strach z nové pandemie? V Číně se šíří další záhadný virus! Nemocnice jsou na pokraji kolapsu

Nemocnice v Pekingu a na severu Číny bojují s extrémním nárůstem respiračních onemocnění. Rodiče čekají se svými dětmi v obrovských davech a za jediný den nemocnice v jednom čínském městě přijala neuvěřitelných 13 000 dětí se zápalem plic.

Podle americké televize CNN čekají rodiče na pohotovosti a v nemocnicích v obrovských frontách, aby jejich děti vyšetřil pediatr. Jeden ze zaměstnanců nemocnice uvedl, že počty nakažených dětí, s nimiž se v současné době potýkají, dalece přesahují kapacitu nemocnic. Největší dětská nemocnice v Tchien-ťinu přijala za jediný den až 13 000 dětských pacientů. Podle CNN se jedná o rekord v počtu ošetřených pacientů.

Ředitel Dětského lékařského centra Všeobecné nemocnice Čínské lidové armády Zhou Huixia však s těmito tvrzeními nesouhlasí a uvedl, že není pravda, že nemocnice nejsou schopny pacienty přijímat. “Jedná se o první vlnu infekcí způsobených mykoplasmou pneumonie od doby, kdy byla na začátku tohoto roku zrušena většina opatření proti mykoplasmám,” řekla deníku China Daily.

WHO po čtvrtečním rozhovoru s čínskými úřady uvedla, že nárůst respiračních onemocnění, včetně mykoplazmové pneumonie, “souvisí se zrušením protipandemických omezení na veřejnosti, stejně jako v jiných zemích”.

zdroj: Cnn, Topky

Přejít nahoru