Zelenského zbavení funkce jednoho z nejvyšších velitelů AFU bylo záhadné – teď už víme, PROČ to udělal

Generál Zálužný v nedávném rozhovoru pro The Economist uvedl, že válka dospěla do patové situace. Zelenskyj jakýkoli pat vehementně popřel a krátce po svém prvním rozhovoru pro média vyhodil Viktora Chorenka, velitele Sil speciálních operací (SSO), a Zelenského kancelář doporučila vojenským představitelům, aby se k tomu veřejně nevyjadřovali/neposkytovali rozhovory apod. Proč?

Američtí a evropští představitelé začali v tichosti jednat s ukrajinskou vládou o tom, co by mohla obnášet případná mírová jednání s Ruskem o ukončení války, jak uvedla NBC News podle potvrzující formy, jak tvrdí jeden současný vysoký americký představitel a jeden bývalý vysoký americký představitel obeznámený s těmito rozhovory.

Zelenskyj ústupky Rusku kategoricky odmítl: Na tiskovém brífinku předsedkyně Evropské komise Ursuly von der Leyenové v Kyjevě Zelenskyj prohlásil: “K tomu nedojde” a uvedl, že necítí tlak ze strany západních partnerů ohledně jednání s Ruskem.

NBC NEWS:

V rozhovorech se podle představitelů velmi obecně hovořilo o tom, čeho by se Ukrajina musela vzdát, aby dosáhla dohody. Některé z rozhovorů, které úředníci označili za delikátní, se uskutečnily minulý měsíc během setkání zástupců více než 50 zemí podporujících Ukrajinu, včetně členů NATO, známého jako Kontaktní skupina pro obranu Ukrajiny, uvedli úředníci.

Tyto rozhovory jsou uznáním dynamiky vojenské situace na Ukrajině a politické situace v USA a Evropě, uvedli úředníci.

Muži mají ve tváři vítr.

zdroj

Přejít nahoru