Zeman to prozradil: Když jsem zavřel dveře na Hrad velvyslanci USA, volal Putin. A já mu řekl…

„Po marxismu-leninismu nastoupila zelená ideologie. A jako každá ideologie, Marx tomu říkal falešné vědomí, i ona byla falešným vědomím. Také nás nutí, abychom věřili jediné poznané pravdě, zakázali auta se spalovacími motory,” poznamenal mimo jiné v rozhovoru s moderátorkou Janou Bobošíkovou bývalý prezident Miloš Zeman. Rozhovor je k vidění na kanálu Herohero.

Na Hradě je místo červených trenýrek zelená guma, šíří se sociálními sítěmi vtip. Pobaví exprezidenta Zemana takováto lidová tvořivost? „Ale ne, já mám úctu k armádě a pokud se armádním důstojníkům, dokonce generálům, říká zelená guma, tak je to poněkud neuctivé,” řekl Zeman.

Odcházející ředitel České televize Petr Dvořák před nedávnem zavzpomínal, že ten pověstný příběh s popelníčkem po Zemanově prezidentské volbě se nikdy nestal. Jak to skutečně bylo? „Pokud si dobře vzpomínám, a promiňte, že jsem sklerotický, tak jsem kouřil tehdy vždy a všude. Tak jsem tam přišel, když mě pozvali, a říkal jsem: Nebyl by popelníček, pane řediteli? Pan Dvořák říkal: Hned vám ho donesou. A potom mě ještě pan Šámal poprosil o podpis do památníčku. Tak já nevím, že na to Petr Dvořák zapomněl, ono to nebylo tak důležité. Důležitější bylo, co jsme si tam tehdy v té televizi říkali,” dodal Zeman, že na to však zapomněl. Asi se jej prý ptali, jak se cítí po volbě.

V 60. letech byl Zeman zakladatelem futurologické společnosti. V současné době však podle něj nepřevládá futurologie, ale ideologie. „Po marxismu-leninismu nastoupila zelená ideologie. A jako každá ideologie, Marx tomu říkal falešné vědomí, i ona byla falešným vědomím. Také nás nutí, abychom věřili jediné poznané pravdě, zakázali auta se spalovacími motory a, jak říká Greta Thunberg, to je taková zastydlá puberťačka, jestli ji znáte: Přesvědčila jsem své rodiče, aby se stali vegany. Tak dobře: Nejezme maso, nejezděme v autech se spalovacími motory a bude nám dobře,” podotkl Zeman.

Více info na parlamentnilisty.cz

Přejít nahoru