Šíří se obrázek, kolik toho Rusové mají. Hašek vytočený, další příznivci Ukrajiny taky

Není téměř možné, aby Ukrajina v tomto rozložení sil zvítězila, říká novinář Andreas Papadopulos. Na sociální síti X upozornil na nerovnováhu v dodávkách vojenského vybavení Ukrajině a Rusku. Sestupný trend dodávek taktéž vyvolává obavy o bezpečnost Ukrajiny. „NATO by se mělo stydět,“ usoudil hokejista Dominik Hašek.

Zpravodaj České televize Andreas Papadopulos sdílel na sociální síti X srovnání počtu zbraní, které byly letos dodány Ukrajině a zbraněmi, kterými disponuje Rusko. „Rusko vede v každém možném ukazateli. Není téměř možné, aby Ukrajina v tomto rozložení sil zvítězila,“ vyvodil ze srovnání a doplnil, že nálada mezi vojáky mezitím klesá.

 

Grafika, kterou Papadopulos sdílel, byla vytvořena analytikem a bývalým redaktorem ukrajinského Forbesu Volodymyrem Dacenkem. Podle ní Ukrajina v prvních deseti měsících roku 2023 obdržela průměrně 28 tanků měsíčně, zatímco Rusko jich ze skladů vytáhlo nebo vyrobilo ve stejném období průměrně přibližně 100.

Obrněných vozidel (AFV) nebo bojových vozidel pěchoty získala Ukrajina 35 měsíčně, Rusko znovu asi 100.

Rusko si vede lépe i v počtu samohybných houfnic. Za měsíc jich průměrně získávalo v tomto roce okolo padesáti, Ukrajina pouze sedm.

Více info na parlamentnilisty.cz

Přejít nahoru