Švédsko se zaměřuje na muslimské migranty jako na “teroristickou hrozbu” EU

Švédsko vyzvalo EU k tvrdému zásahu proti imigraci, který by zastavil terorismus, s pravicovým příklonem vůči muslimům, který by mohl zostřit rozdělení.

Ministři EU by měli v prosinci diskutovat o tom, jak zabránit útokům, jako bylo zabití dvou švédských fotbalových fanoušků islamistickým extremistou v Bruselu 16. října, uvedla švédská vláda v dopise v úterý (7. listopadu).

“Nedávno jsme opět viděli, jak se ošklivá tvář terorismu ukázala v srdci Evropy, když byli během fotbalového zápasu v Bruselu zastřeleni tři švédští občané (třetí oběť byla zraněna) jen proto, že byli Švédové,” uvedli švédští ministři spravedlnosti a migrace Gunnar Strömmer a Maria Malmer Stenergardová.

Pětačtyřicetiletý Tunisan Abdessalem Lassoued vstoupil do EU přes Itálii v roce 2011 a před smrtící střelbou žil ve Švédsku a Belgii.

Bylo “zásadní, aby osoby, které by mohly představovat hrozbu pro naše země a životy našich občanů, byly odhaleny a identifikovány, když se pokoušejí vstoupit do schengenského prostoru” předtím, než budou deportovány “rychlým, bezpečným a účinným způsobem,” uvedlo Švédsko.

Přejít nahoru