Krádež století? Více než 3 000 lidí bylo vyhnáno ze svých domovů ve španělském městě Dénia, které Britové velmi milují

Španělská vláda dokončila své největší hromadné vystěhovávání, když zabavila domy podél pobřeží v přístavním městě Dénia v provincii Alicante, které se nachází zhruba na půli cesty mezi městy Alicante a Valencie.

Majitelé domů se odvolali k Nejvyššímu soudu proti “krádeži” a “znehodnocení” jejich nemovitostí Generálním ředitelstvím pobřeží.

Hromadné vystěhovávání bude znamenat, že více než 3 000 lidí přijde o své domovy a budovy, které vláda přemění na veřejné pozemky nebo je použije jako koncese.

Více než 50 kampaňových skupin spojilo své síly na protest proti vystěhovávání a ve svém prohlášení uvedlo: “Naším cílem je obrana našich pláží a práv občanů proti neoprávněnému a perverznímu obtěžování, kterým trpíme ze strany státu.

“Všichni obyvatelé Denie jsou velmi znepokojeni, protože demarkační čára znamená v mnoha případech ztrátu vlastnictví našich domů, legálně ustavených a budovaných více než 100 let.”

Někteří místní obyvatelé obviňují z pobřežní eroze využívání oblasti soukromými společnostmi, poukazují na cementářské společnosti, které z pláží odebírají písek a oblázky, a také na výstavbu a rozšiřování přístavů.

Platforma těch, kterých se týká zákon o pobřežních oblastech v Dénii, také odsoudila vládu španělského premiéra Pedra Sáncheze a uvedla: “Generální ředitelství pobřeží se chová spíše jako organizovaná skupina ostřelovačů, kteří vyměňují vlastnictví legitimních domů za koncese. To znamená zbavit jejich legitimní vlastníky jejich vlastnictví.”

zdroj: Express.co.uk, Titulní obrázek: Pixabay.com/Tama66

Přejít nahoru