Adventní výzva premiéra Fialy: Přijmout nezbytné změny

Dnes slavíme první adventní neděli. Předvánoční čas adventní je časem rozjímání a zamýšlení se nad životem, nad tím, co člověk prožívá, ať už sám, či s rodinou. K adventnímu zamyšlení se uchýlil i předseda vlády Petr Fiala. Když jsme prý ochotni hodně obětovat, abychom dětem udělali pěkné Vánoce, měli bychom také pochopit, že je třeba přijmout nezbytné změny, abychom dětem zajistili dobrou budoucnost.

Premiér Petr Fiala se první adventní neděli na sociálních sítích obrátil ke svým spoluobčanům a sdělil jim, že žijeme v neklidné době, ale že advent lze brát také jako naději na lepší příští. „Není důvod, abychom toto pozitivní očekávání nevztáhli i na příští rok,“ napsal Fiala.

Jedním dechem dodal, že lidé jsou v tomto čase ochotni obětovat mnohé, aby jejich blízcí měli hezké Vánoce. A hned sáhl k paralele s celou Českou republikou.

„Není to tak i s naší zemí? Jsme ochotni přijmout nezbytné změny, abychom zajistili dobrou budoucnost našich dětí? I nad tím můžeme přemýšlet během adventu. Přeji Vám i celé naší zemi klidný advent,“ napsal Fiala.

Petr Fiala promlouvá

Když si tato slova přečetl brněnský právník Tomáš Tyl, neudržel se a přirovnal projev předsedy vlády k vystupování ministra nacistické propagandy Josepha Goebbelse v závěru devastující války, kdy bylo Německo prakticky zničeno a v mnoha městech se jen těžko hledal jeden jediný dům neponičený bombami a granáty. Tyl má za to, že Česko je dnes v obdobné situaci.

Více info zde

Přejít nahoru