Založí Donald Trump vlastní pravdivou televizi?

Americký bývalý prezident Donald Trump chystá další kontroverzní krok – založení vlastní televizní stanice, která by měla konkurovat tradičním médiím a šířit jeho vlastní politickou agendu.

První známky plánu

Podle zdrojů blízkých Trumpovi již dochází k jednáním s potenciálními investory a odborníky v oblasti médií. Zatím není jasné, zda by stanice fungovala online nebo by měla klasický televizní vysílací formát. Trumpovi stoupenci se již těší na možnost sledovat svého idolovu 24/7 a nepodléhat “fake news”.

Námitky a obavy

Kritici plánu varují před dalším rozdělením americké společnosti a možnými výsledky propagace nenávisti a lží. Trumpova minulost s fake news a manipulací se nenechá přeslechnout, a tak se mnozí obávají, jak by jeho televizní stanice ovlivnila veřejné mínění.

Reakce veřejnosti a politiků

Veřejnost je rozdělena – zatímco Trumpovi příznivci se těší na novou platformu, jeho odpůrci ji vnímají jako další hrozbu demokracii a svobodným médiím. Politici se zatím k plánu vyjadřují opatrně, ale je jasné, že by mohl mít založení Trumpovy televizní stanice vliv na politickou scénu USA.

Budoucí vývoj

Je těžké odhadnout, jaký bude výsledek Trumpova plánu založit vlastní televizní stanici. Jedno je jisté – tento krok by mohl znovu změnit mediální situaci v USA a ovlivnit politickou debatu na celém světě.

Přejít nahoru