Zombie, UFO, roboti-vrazi: Pentagon má plán pro jakýkoli konec světa!

Ministerstvo obrany USA se chystá ochránit své občany před létajícími talíři, chodícími mrtvými muži a chladnokrevnými vražednými stroji, informoval ABC News.

Pro každý scénář apokalypsy mají samostatný plán. Odborníci se však domnívají, že smyšlené zombie – je to jen záminka, aby se neoznačili skuteční nepřátelé.

Tajný program Pentagonu pro studium UFO, o kterém se nedávno dozvěděla média – není jediným příkladem toho, jak ministerstvo obrany USA vypracovalo scénáře, které jsou vhodnější pro sci-fi filmy, uvedly ABC News.

Například před několika lety ministerstvo obrany chystalo „plán“ v případě „zombie apokalypsy“, připomíná americké vydání. Odtajněné dokumenty United States Strategic Command nazvaný CONPLAN 8888 obsahoval doporučení jak zadržet útok chodících mrtvol, a provádění příslušných cvičení. Cílem iniciativy bylo vyvinout komplexní strategii na ochranu občanů před zombiemi, vysvětlila publikace.

Nicméně, expert na obranu John Pike tvrdí, že takový protivník, jako zombie, byl vymyšlen jen proto, aby se neoznačoval skutečný nepřítel, například Čína nebo Severní Korea. Rovněž poznamenal, že Pentagon má skutečný plán pro případ útoku robotických vrahů.

V současné době takové technologie dosud neexistují, ale rychlost vědeckého pokroku naznačuje, že se jedná o záležitost blízké budoucnosti, napsal Pike. „Roboti zabijáci jsou nekonečně stateční,” poznamenal. „Necíti lítost a poslouchají příkazy. Zaměřují se a střílí na nepřátele. Lidé střílí pouze přibližně ve směru cíle a bojí se zranění druhého. Roboti střílí, aby zabili.”

(JRu, prvnizpravy.cz)

Přejít nahoru