Kiska rozdeľuje spoločnosť: Približne polovica Slovákov ho chce za prezidenta aj po ďalších voľbách. Druhá polovica ho za prezidenta už nechce

Prezident SR Andrej Kiska je miláčikom mainstreamových médií a preto nie je prekvapivé, že ho vždy vykresľujú v najlepšom svetle, čím by nejeden nadobudol dojem, že je to spájateľ národa a morálna autorita, ktorú každý obdivuje. Za príklad kontroverzného a spoločnosť rozdeľujúceho prezidenta, mainstream často označuje českého prezidenta Miloša Zemana. Opak je však pravdou.

Podľa povolebného prieskumu v Českej republike bolo so znovuzvolením Miloša Zemana spokojných až 54,2 % obyvateľov a nespokojných bolo len 37,5 %. Tento prieskum teda jasne ukazuje, že väčšina Čechov podporuje svojho prezidenta.

Na Slovensku sa ďalšie prezidentské voľby nezadržateľne blížia. Extrémne liberálny denník N

dal agentúre Focus vypracovať prieskum , v ktorom sa pýtali, či si Slováci želajú Andreja Kisku v prezidentskom paláci aj po ďalších prezidentských voľbách. Výsledok je šokujúci vzhľadom na to ako sa doteraz snažil mainstream z Kisku urobiť doslova národného hrdinu.

Vo funkcii prezidenta by chcelo Kisku aj naďalej 43,7 % obyvateľov. Naopak, Kisku za prezidenta už nechce 43,6 % Slovákov. Odpovedať na otázku nevedelo 14,6 % ľudí.

Z prieskumu teda vyplýva, že Kiskovi sa dokonale podarilo rozdeliť spoločnosť. Čo je v rozpore s tým čo sľuboval , keď sa ujímal funkcie. Vtedy hovoril o spájaní spoločnosti a , že chce byť prezidentom všetkých Slovákov.

Za to ako nakoniec dopadol si môže sám svojimi kontroverznými činmi. Dobrým príkladom bola situácia po parlamentných voľbách v roku 2016 , kedy do prezidentského paláca prijal všetky parlamentné strany okrem strany Kotleba – ĽSNS. Tým demonštratívne odsunul vyše 200 tisíc voličov tejto strany na druhú koľaj.

Ďalším jeho prešľapom je jeho doslova kamarátstvo s ukrajinským prezidentom Petrom Porošenkom , ktorý toleruje fašistické bandy vo svojej krajine a dokonca batalion Azov začlenil do ukrajinskej armády a tak spolu bok po boku bojujú na východe Ukrajiny proti separatistom.

Podobne priateľský vzťah má aj s tureckým prezidentom Erdoganom. Na stretnutí s ním dokonca Kiska vyhlásil, že Turecko je ostrovom stability. Povedal to pritom v čase , keď Erdogan nechal krvavo potlačiť protivládne demonštrácie a v čase , keď začal brutálny útok na Kurdskú menšinu.

Prezident sa “predviedol” aj pri referende za rodinu, keď namiesto toho , aby vyhlásil referendum , dal otázky referenda najprv preskúmať ústavnému súdu. Organizátorov z Aliancie za rodinu ignoroval. Naopak do prezidentského paláca si neskôr pozval zástupcov LGBTI. To jasne hovorí o jeho “hodnotách.”

Za povšimnutie stojí aj Kiskov “osobný taxík” domov do Popradu a to lietadlo ministerstva vnútra. Kiska tak prelietal približne jeden milión eur z peňazí daňových poplatnkov.

Na povrch vyšli aj Kiskove daňové problémy. Jeho firma mala neoprávnene krátiť dane. Kiska však využil inštitút účinnej ľútosti a tak ho nečakal žiaden trest. Využitím tohto inštitútu sa však de facto priznal k daňovému deliktu. Kiska je tak na úrovni Bašternáka.

Čím však najviac rozdeľuje spoločnosť je jeho etrémna rusofóbia a proamerický fanatizmus. Kiska svojho času volal po tom, aby na Slovensku bola postavená základňa NATO. Rusko považuje za nepriateľa , ktorý vraj rozvracia Európu. Povedal to aj naposledy pri návšteve v Slovinsku.

Záver je teda jednoznačný. Nie Zeman, ale Kiska je kontroverzný prezident, ktorý rozdeľuje spoločnosť a aj napriek mediálnej propagande v jeho prospech sa minimálne polovica národa nedala ovplyvniť. Treba totiž počítať s tým, že tento prieskum môže byť jemne povedané naklonený Kiskovi, keďže ho zadával už spomínaný denník, teda počet jeho odporocov je zrejme výrazne vyšší.

(hlavnespravy.sk, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru