Cenzura léčivých bylin vyhovuje lékárnám

Kdybychom je všichni znali a uměli používat, polovinu, a možná většinu léků, bychom vůbec nepotřebovali. Ostatně – většina současných léků byla vyrobena na základě objevu léčivých vlastností bylin (rostlin) a syntetizování účinných látek z těchto bylin. Je evidentní, že příroda dokáže „vyrobit“ léčivé látky, jaké dodnes celá slavná chemie vyrobit nedokáže. A bez těchto bylin by dokonce neexistoval dnešní farmaceutický průmysl. (Přestože cenzura léčivých bylin pochází od něj, poznámka redakce.)

Všechny přírodní národy znají schopnost bylin léčit nemoci. A znali je i naši předkové, o čemž svědčí staré herbáře.

Uchovávají nám moudrost našich předků, podloženou tisíciletými zkušenostmi. Já sám mám po rodičích nádhernou knihu – „Naše rostliny v lékařství“. Je tam popis všech možných bylin a rostlin a jejich léčivé účinky. Kdo by se odvážil zpochybnit jejich léčivé schopnosti?

Cenzura léčivých bylin pochází od farmaceutických firem
Evropská unie vydala nařízení, že se (při prodeji) nesmí nikde uvádět léčivé schopnosti bylin, pokud taková bylinka neprojde klinickými zkouškami. Kdo by to však dělal, když neexistuje možnost, aby se mu taková investice vrátila? (Náklady na klinické zkoušky se navrátí pouze u produktů, které lze patentovat.) To znamená, že když si koupíte jakékoliv bylinky, na jejich obalu se již nedozvíte, jak a v čem vám mohou pomoci.

Toto nařízení je prý v zájmu ochrany našeho zdraví. Skutečně?

Zkusme hledat odpověď správným postupem: Kdo má z tohoto zákona užitek? My?

Znalost léčivých schopností bylinek, to je moudrost našich předků a naše drahocenné dědictví. Může nás zachránit před mnoha nemocemi i před smrtí. Někdo má zájem na tom, aby tato moudrost upadla v zapomnění. Tato moudrost je nyní zakázaná. Proč?

Proč už nesmíme vědět, k čemu slouží léčivé byliny?

Když nebudeme znát léčivé schopnosti bylinek, zbude nám jediná alternativa – chemické léky. A kdo je vyrábí?

Víte, že se úřady snaží zakázat dovoz bylinek pro čínskou medicínu? Je evidentní, že i toto je součástí spiknutí proti našemu zdraví. Vrtala mi hlavou otázka: Proč to vládní úředníci dělají? A pak mi to došlo.

Je to ze stejného důvodu, proč nezasáhnou proti farmaceutickým firmám. Řada z nich má svá křesla ve správních radách farmaceutických společností a ještě více jich vlastní jejich akcie a dostávají tučné dividendy.

Jak dlouho si to vše necháme líbit? Kde je naše právo na informace a rozhodování? Pokud nic neuděláme, naše děti jednou budou na loukách zuřivě rozdupávat bylinky, které by jim mohly pomoci, s odůvodněním, že ony přece mohou za jejich alergie…

(energiezivota.com, foto: Pixabay)

Přejít nahoru