Adam, Eva a kometa ATLAS (C / 2019 Y4) jako předzvěst konce času? Zajímavé fakta, které mohou nahnat husí kůži

Kometu objevil 28. prosince 2019 vyhledávací systém ATLAS (Asteroid Terrestrial-Impact Last Alert System), který se nachází na havajských ostrovech Haleakala a Maunaloa. V té době se jeho jas pohyboval kolem 19,6 magnitudy, což je práh citlivosti velkých astronomických přístrojů. Na konci ledna však astronomové byli rozzářením překvapeni. Jas se zvyšuje každý měsíc a v současné době se jeho jas pohybuje kolem 8,5 magnitudy. Díky své poloze dosahuje své zeměpisné šířky vysoko nad obzorem v našich zeměpisných šířkách a navíc neklesá pod obzor.

Kometa Atlas zachcena v roce 2014

Koncem března vstoupila Kometa do souhvězdí Žirafy, kde zůstane až do poloviny května a její jas se bude postupně zvyšovat. Bude to nejzajímavější v první polovině května, kdy ji najdeme nízko nad severozápadem souhvězdí Perseus. V té době se její viditelnost radikálně zhorší a bude viditelná prakticky pouze za soumraku. Na odhadované oběžné dráze Kometa ATLAS naposledy navštívila sluneční soustavu někdy na konci 4. tisíciletí před naším letopočtem a neobjevila se až do konce 76. století našeho letopočtu. Kosmanová vysvětlila, že kromě této komety můžeme pozorovat na jarní obloze i dvě komety osmé hvězdné velikosti.

Podle výpočtů založených na biblických datech se teologům a vědcům podařilo do dnešního dne vytvořit Adama a Evu do 4. tisíciletí před naším letopočtem. Mohla by kometa symbolizovat začátek nového věku – Věk člověka?

Odkaz na kometu najdete také v Novém zákoně. V 2. kapitole evangelia svatého Matouše jsme četli o moudřích lidech z východu, kteří následovali hvězdu, která by je měla vést k místu, kde se narodil židovský král. Tato kometa byla průvodním jevem při narození Mesiáše – Ježíše Krista.

Zrození Spasitele Ježíše Krista lze považovat za další historický mezník resp. Za průlom ze Starého zákona do Nového zákona – když byla také přítomna kometa. Nyní můžeme všichni pozorovat Kometu ATLAS na vlastní oči. Je to nevýznamná náhoda nebo je to kometa předzvěstí přítomnosti Millennial Kingdom (Království milénia) a konce tohoto věku?

Ezekiel 37

Proroctví o návratu Židů z celého světa do izraelské země za účelem obnovení národa Izraele. (Vzpomeňte si na události z roku 1948.)

Matthew 24: 1-44

Olivetův diskurs. Ježíš odpovídá na otázky učedníků o konečných časech a také jim řekl o zničení Izraele. Také Ježíš hovořil o tom, jak se v tento den chovat. (Podobná doporučení lze nalézt v 1 Peter 4: 7-11)

Další astronomická „náhoda“

Humphreys, C. J. napsal článek ve čtvrtletníku časopisu Royal Astronomical Society o hvězdě Betlémské komety v roce 5-př. Nl a o datu narození Krista. V tomto článku autor diskutoval o třech astronomických evetech, které pravděpodobně stimulovaly cestu moudrých mužů z východu.

Byly to tyto události:

spojení Saturnu a Jupiteru v 7 BC
spojení Saturnu, Jupiteru a Marzu v roce 6 př.nl.
vzhled „Betlémské hvězdy“

Dnes jsme svědky spojení mezi Jupiterem, Saturnem, Marzem a Měsícem, které můžeme pozorovat v polovině dubna. Tři planety se už mnoho let neobjeví blízko sebe na obloze. Planety budou v zajímavé formaci – vytvářejí téměř přímou linii se samotným měsícem. Píše portál DailyMysteries.

Přejít nahoru