Maďarská policie: 300 nelegálních migrantů se pokusilo přes víkend projít hranice. Kiszelly: “Hranice zůstanou zavřené i když opět porušujeme právo Evropské unie”

V jednom takovém případě v počátečních hodinách v pondělí pohraniční policie zatkla skupinu 12 migrantů v Hercegszántó poblíž srbské hranice. Skupina se skládala z osmi mužů, jedné ženy a tří dětí, z nichž všechny se prohlásily za syrské státní příslušníky, ale nemohly toto tvrzení prokázat ani prokázat, že mají zákonné právo vstoupit do Maďarska. Následně byli transportováni zpět do Srbska. Píše portál RMX.

V jiném případě se na hraničním přechodu Tompa se Srbskem našli dva muži, kteří prohlašovali, že mají syrskou státní příslušnost. Byl jim také odepřen vstup a vráceny přes hranice poté, co žádný z nich nemohl předložit žádné doklady prokazující svou totožnost.

„Vyvoláváme zásadní otázky a jsme opět v první linii,“ řekl Kiszelly. „Maďarská vláda se nevzdává a trvá na ochraně hranic. To bude mít opět za následek řízení pro porušení práva, protože Evropská unie chce nechat otevřené dveře a povolit masy [migrantů], zatímco bychom chtěli zavřít a přineste pomoc tam, kde je to potřeba. “

“Parlamentní většina Fidesz-KDNP a vláda udělají vše, co je v jejích silách, aby udržely [hraniční] plot, živé vojenské a policejní hlídky a udržovaly provoz tranzitních zón,” uvedl Németh.

Přejít nahoru