Biden čelí pochybnostem o příběhu 10leté oběti znásilnění, kterou použil k prosazení potratového příkazu

Prezident Biden čelí rostoucí skepsi poté, co zopakoval děsivý příběh 10leté oběti znásilnění, aby prosadil svůj exekutivní příkaz k potratům – aniž by hledal jakýkoli důkaz, že příběh je pravdivý.

Biden v pátek zuřil proti restriktivnímu potratovému zákonu v Ohiu, když odkazoval na široce hlášený incident, ve kterém byla mladá dívka údajně nucena cestovat přes státní hranice, aby získala potrat poté, co byla znásilněna.

“Představte si, že jste ta malá holčička,” řekl. “Myslím to vážně, jen si představte, že jste ta malá holčička. Deset let!”

O několik hodin později však Washington Post uznal to, co konzervativní kritici říkali celé dny: že příběh, o kterém poprvé informoval 1. července Indianapolis Star, je velmi pochybný.

Jediný zdroj, Indianapolis OB-GYN Dr. Caitlin Bernard, tvrdí, že ji kontaktoval “lékař zneužívající děti” v Ohiu poté, co zjistil, že mladá oběť byla šest týdnů a tři dny těhotná – tři dny příliš pozdě na to, aby získala potrat podle restriktivního zákona o potratech v Ohiu, který byl spuštěn rozhodnutím Nejvyššího soudu Dobbs.

Ale Bernard je prominentní zastánce potratů, uvedla Megan Fox na pravicovém PJ Media – a neposkytla žádné podrobnosti o místě zločinu nebo o tom, zda byl vyšetřován úřady.

Podle zákona jsou oba lékaři pověřeni reportéry, kteří musí policii sdělit důkazy o zneužívání dětí. V následujících dnech nebylo v takovém případě hlášeno žádné zatčení.

Webová stránka pro ověřování faktů Snopes.com v úterý uvedla, že Bernard odmítl poskytnout další informace. V sobotu Washington Post dodal, že agentury poskytující služby dětem v Clevelandu, Columbusu, Cincinnati, Daytonu, Toledu a dalších městech Ohia nevěděly o žádných 10letých obětech znásilnění ve svých jurisdikcích.

Přejít nahoru