Rakovinu neléčí, jen z lidí tahají peníze

„Máte zhoubný nádor“ – tato slova vnímají pacienti většinou jako rozsudek smrti. A mnozí se ptají: Kdy už medicína dosáhne takové úrovně, aby se všechna nádorová onemocnění dala úspěšně vyléčit? Netuší přitom, že účinné léky proti rakovině byly už dávno vyvinuty a otestovány. Proč tedy nejsou k dispozici?

Ruku na srdce: pro farmaceutické koncerny nejsou tyto preparáty výhodné. Raději vyrábějí drahé a neúčinné léky vhodné leda tak pro preventivní nebo podpůrnou léčbu. Jejich účinnost není příliš vysoká, zato zisky jsou fantastické. V roce 1971 zahájil americký prezident Richard Nixon „válku proti rakovině“. V roce 1998 byly v USA vyčleněny 3 miliardy dolarů na financování tohoto programu. Přesto se od roku 1973 do roku 1990 celková úmrtnost na rakovinu zvýšila o 8 % a ročně je zaznamenáno více než 10 miliónů nových případů nádorových onemocnění. Podle WHO se do roku 2020 jejich počet zvýší 1,5krát.

Proč k tomu i přes intenzivní financování výzkumných programů dochází? „Válka proti rakovině“ byla zahájena ve vojenské mikrobiologické laboratoři ve Fort Detricku v Marylandu. Zastánci konspiračních teorií jsou přesvědčeni, že peníze ve skutečnosti nejdou na výzkum, ale na vývoj nových forem rakoviny. Americký lékař Alan Cantwell uvedl: „Jde o spiknutí. Vláda dělá všechno pro to, aby zatajila, že skutečnou příčinou rakoviny jsou viry. Kdyby se veřejně přiznalo, že rakovina je virového původu, farmaceutické společnosti a lékařské výzkumné ústavy by to položilo. Vyšlo by totiž najevo, že jejich drahé a diskutabilní ozařování nebo chemoterapie jsou zcela zbytečné.“

Oběťmi rakovinového spiknutí byli například lékaři Wilhelm Reich a Virginia Livingston. Oba tvrdili, že odhalili původce nádorového bujení. Reich v roce 1948 publikoval výsledky svého výzkumu a vzápětí ho začali stíhat pro šíření „dezinformací“. Jeho knihy a dokumenty byly zničeny a on pak zemřel ve vězení. Virginia Livingston napsala v roce 1984 knihu „The Conquest of Cancer“. Okamžitě byla obviněna z šarlatánství a nesměla pokračovat ve výzkumné činnosti.

Osud dalšího lékaře Royala Raymonda Rifeho byl ještě smutnější. Už ve 30. letech minulého století objevil rakovinotvorné viry a vynalezl také zařízení „Rife Ray Tube“ fungující na bázi elektromagnetické energie, které tyto viry účinně likvidovalo. Lékaři z jižní Kalifornie pomocí jeho přístroje vyléčili 16 beznadějných případů – ale záhy všichni, kteří se na testování Rife Ray Tube podíleli, zemřeli za podivných okolností. Laboratoř vyhořela a R. R. Rife zemřel na „otravu alkoholem“. Doktor Line, který se k případu v roce 1985 vrátil, uvedl:„Rifeův příběh není nijak výjimečný. Objevil natolik levné léčení rakoviny, že by tím ohrozil zisky celého farmaceutického průmyslu. Jeho dokumentaci nechala zlikvidovat firma, které odmítl prodat svůj patent.“

(KPa, procproto.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru