Aktuálně

Aktuálně z Rakouska: Evropa si nechtěla zašpinit ruce při uprchlické krizi

Rakouský ministr zahraničí Sebastian Kurtz kritizuje konání Evropské unie při řešení uprchlické krize, při které šlo Evropě hlavně o to, aby si neušpinila ruce. Samotná spolupráce Evropské unie s Tureckem byla špatně řešena podle slov rakouského ministra zahraničí už od začátku. Sebastian Kurtz také Evropu varuje ohledně této spolupráce s Tureckem tak, že se “ošklivým obrazům” nevyhneme.

Musíme Turecku přenechat takové úkoly, které vyžadují k řešení právě tuto zemi

Toto “špinění” rukou spočívalo hlavně tom, že Evropská unie přesunula většinu odpovědnosti na Turecko, které se tak muselo prakticky samo postarat o regulaci uprchlické krize. Toto učinění Evropské unie však způsobilo to, že získala Ankara větší moc než kdo kdy očekával a způsobila několik problémů, se kterými se musí vypořádávat Evropa do dnešních dnů.

Aktuálně z Rakouska: Sebastian Kurtz tvrdí, že si EU nechtěla špinit ruce, tak svěřila řešení krize Turecku

Sebastian Kurtz mluví také o tom, že by se samotnému Turecku mělo svěřit přijetí uprchlíků a vytvoření uprchlických táborů v zemi. Ministr zahraničí také uznává, že bez spoluúčasti Evropské unie se tento problém řešit jednoduše nedá. Spolupráce Evropské unie s Tureckem je důležitým prvkem migrační politiky německé kancléřky Angely Merkelové, nejedná se však o žádný skutečný pokus, jak tuto uprchlickou krizi vyřešit, komentoval rakouský ministr zahraničí.

Foto: Orlok / Shutterstock.com

Přejít nahoru