Válka v Sýrii

Britský admirál: Válka v Sýrii může být ukončena díky “špinavé bombě”

John Weale, který působí v současné době jako námořní vícegenerál ve Velké Británii, prohlásil velice kontroverzní názor na současnou situaci na blízkém východě. Podle britského admirála by se dala válka v Sýrii ukončit jednou pro vždy, kdyby se využilo takzvané “špinavé bomby”. Jak už možná každý tuší, jedná se o jadernou hlavici, která by ovšem měla mnohem ničivější účinky, které by nezasáhly pouze džihádisty na blízkém východě.

Přesněji se jedná podle námořního vicegenerála o raketový systém Trident, který disponuje jadernou hlavicí a může být vystřelen až do vzdálenosti více než 11 tisíc kilometrů. Tyto typy raket se vystřelují z ponorek. V současnosti těmito raketami disponuje celkem 14 aktivních jaderných amerických ponorek a 4 britské ponorky.

Válka v Sýrii může být ukončena jednou pro vždy za použití jaderných hlavic, tvrdí britský námořní vícegenerál

Podle britského admirála se jedná o jediné možné řešení, které vyřeší současnou situaci s džihádisty na blízkém východě jednou pro vždy. Prohlášení Johna Wealea přinesl britský deník Daily Express. Čtyři britské ponorky jsou v současné době připraveny tyto rakety použít, kdyby hrozilo přímé nebezpečí Velké Británii, komentuje admirál. V souvislosti se situací v Sýrii oznámil 22. ledna americký ministr obrany účast pozemních jednotek západní koalice v Sýrii.

Zdroj: AC24

Přejít nahoru