Evropská unie

George Soro: Evropská unie se rozpadne, otázkou je kdy

Maďarský rodák a americký multimiliardář George Soros se vyjádřil k současné situaci v Evropské unii, která se již brzy rozpadne, podle Sorose je to zcela nevyhnutelné. Investor George Soros tvrdí, že je kolaps Evropské unie nevyhnutelný, pokud unie nezačne současnou situaci řešit, konkrétně maďarský rodák myslel zvážení Marshallův plán.

Ten byl schválen již v roce 1938 a měl za úkol ochránit Evropu. Východní země však tento plán odmítly, takže vstoupil v platnost pouze v západní Evropě. Právě v dnešní situaci v Evropské unie, která je tížena uprchlickou krizí, je nutné zvážení Marshallova plánu, bez kterého je rozpad Evropské unie naprosto nevyhnutelný.

Americký multimiliardář hovoří o tom, že se Evropská unie rozpadne, otázkou pouze zůstává kdy se tak stane

Toto prohlášení uvedl George Soros ve svém rozhovoru pro deník Bloomberg. Ve svém rozhovoru byl muž velice pesimistický v otázce rozpadu EU, za kterou bude stát Uprchlická krize, jenž unii doslova zničí. Tato prohlášení jsou o to více zarážející, jelikož byl muž ještě před několika lety velkým zastáncem Evropské unie. Dalším problémem může být v této otázce jednotné vedení, které Evropská unie v dnešních dnech postrádá. Soros také prozradil svůj názor na roli Řecka v této krizi, jenž je podle muže naprosto beznadějný případ.

Zdroj: Hlavnespravy

Přejít nahoru