Dánsko

Dánsko zaznamenalo další případ sexuálního napadení migrantem

Dánsko bude muset řešit v současné době naprosto absurdní případ, který se odehrál v zemi teprve před několika dny. Mladá dívka se tam totiž měla ubránit znásilnění od žadatele o azyl. Jeho útok však odrazila teprve 17-letá dívka slzným sprejem, který je podle informací v zemi nelegální a bude tak pravděpodobně čelit pokutě.

Je zakázáno vlastnit slzný sprej, takže bude dívka s největší pravděpodobností obviněna

Je tedy velkým paradoxem, že mladá 17-letá dívka, která se dokázala ubránit útoku uprchlíka, bude muset zaplatit pokutu za použití tohoto slzného spreje, jenž zachránil 17-letou dívku. Celý incident se měl odehrát podle tamějších informací v centru města Sønderborg, které se nachází na jihu země. O tomto neobvyklém případu informoval média portál The Local.

Dánsko šokoval případ dívky, která se ubránila znásilnění od migranta a bude čelit pokutě za použití slzného spreje

K pokusu o znásilnění mělo podle tamějších zdrojů dojít kolem 22. hodiny večerní v centru města. Mladá dívka prozradila policii, že uprchlík hovořil anglicky a snažil se ji vysvléct a následně sexuálně zneužít. Dívka se však dokázala tomuto útoku ubránit pomocí slzného spreje, který je bohužel v Dánsku zakázaný. Policie uvedla, že v současné době hrozí ženě pokuta přibližně 67 eur.

 Zdroj: Hlavnespravy(The Local)

Přejít nahoru