Islámský stát

Na Islámský stát se chystají syrské ženy, které vyhlásily teroristům válku

Islámský stát, který se musí bránit neutichajícím leteckým útokům ze strany Ruska a v poslední dnech také Turecka, se bude v budoucnu muset vypořádat s dalším problémem, kterým jsou syrské ženy, jenž se chystají do války proti Islámskému státu. Médiím se vyzpovídaly čtyři syrské ženy, které se chopily zbraní a vstoupily do armády s cílem zničit Islámský stát.

Láska k mému lidu mi přikázala chopit se zbraně a bojovat proti Islámskému státu

Jednou z těchto žen je Sliviya Kuri, jenž měla před tímto vstupem do armády rozpracovaný vlastní byznys, ale všeho zanechala a rozhodla se vstoupit do praporu domobrany. Ve svém interview uvádí, že ji k tomuto kroku dohnala láska k vlastnímu lidu. Vlastní děti odložila k rodičům a postavila se bok po boku vojáků ve společném boji proti teroristům.

Na Islámský stát se chystají ženy ze Sýrie, které chtějí ochránit svoje děti a svůj národ

Podle Sliviye nezáleží teroristům na ničem jiném, než aby někoho znásilnili, okradli a zabili. A právě proti těmto zvěrstvům se rozhodla žena bojovat. I když se ženě stýská po dětech, tak doufá, že dokáže navrátit do své vlasti mír. Další ženu, jménem Sakhar Bahnia, donutila ke vstupu do armády smrt manžela, který byl islamisty zavražděn, protože v minulosti pracoval na městské radnici.

Přejít nahoru