Polsko

Polsko plánuje založení sociálního hnutí, které svrhne vládu

Došla Polsku trpělivost se současnou vládou? Polsko plánuje podle tamějších zdrojů založení sociálního hnutí, které bude organizovat majdan a cílem tohoto sociálního hnutí bude svržení současné polské vlády. Polský ministr zahraničí komentoval současnou situaci s polskou vládou tak, že se jen snaží vláda uzdravit Polsko z určité nemoci. Během svého rozhovoru pro německý deník Bild polský ministr zahraničí poznamenal, že se v Polsku nejedná v žádném případě o diktaturu ze strany vlády.

Proč je však polský lid nespokojený? Může se jednat o několik reforem nebo současnou uprchlickou krizi, která donutila Polsko přijmout několik tisícovek uprchlíků, kteří v zemi způsobují velké problémy. Země už před několika týdny zaznamenala masivní demonstrace, kde dával polský lid svůj nesouhlas s nově zvolenou vládou.

Polsko plánuje založení sociálního hnutí, které bude pořádat majdan s cílem svrhnout polskou vládu

Jednalo se zejména o zákony, které dávají polské vládě větší moc nad ústavními soudy v zemi nebo větší pravomoc nad médii v celém Polsku. Je tedy zcela pochopitelné, že tyto kroky vlády vyvolaly v zemi rozhořčení, které se časem přelilo v masivní demonstrace, jenž se odehrávaly po celé zemi. Na možný majdan v Polsku má také vliv hnutí PEGIDA, která s ohledem na uprchlickou krizi každým dnem sílí.

Zdroj: AC24
Foto: wjarek / Shutterstock.com

Přejít nahoru