Polsko ustupuje EU: Uprchlické kvóty přijmeme

Polsko ustupuje před Evropskou unií a rozhodlo se přijmout návrh uprchlických kvót, který bude diktovat zemi počet uprchlíků, které musí vláda přijmout. Má to ale háček. Polská vláda tento krok neučinila, aby odlehčila napjaté situaci v Evropské unii a celkově napjatým vztahům, ale pouze ze strategických důvodů.

Jsme v Polsku připraveni ubytovat celkem 7000 uprchlíků

Situace mezi Evropskou unií a polskou vládou je v posledních několika týdnech značně napjatá.Evropská unie totiž tlačí na polskou vládu, protože podle Bruselu vláda porušuje evropské hodnoty a zahrává si s demokracií ve svojí zemi. Polsko tedy přijalo uprchlické kvóty, jelikož polská vláda nehodlá tuto extrémní situaci v Evropské unii vyhánět do “extrémů”.

Polská vláda ustupuje Evropské unii: Uprchlické kvóty Polsko přijme, nebude to však bez výjimek či výhrad

Polská vláda odsouhlasila přijetí a ubytování celkem 7000 uprchlíků, jak bylo s Evropskou unií dohodnuto. Ministr zahraničí komentoval situaci tak, že tento počet uprchlíků, které Polsko hodlá přijmout, musí být nejdříve důkladně prověřen než budou vpuštěni do země. Musí být také určeno kdo je uprchlík ekonomický a kdo je uprchlík normální, který prchá před válkou. Mezi těmito dvěma druhy uprchlíků je podle ministra velký rozdíl a hraje také svoji roli při přijetí uprchlíků do země.

Foto: Istvan Csak / Shutterstock.com

Přejít nahoru