Pozor na Váš bankovní účet! Evropská unie schválila nový zákon

Vlastníte bankovní účet a pohybujete na tomto účtu s větším obnosem peněz? Pokud ano, zbystřete! Evropská unie totiž schválila nový zákon, který přináší do bankovnictví po celé Evropě nový zákon, který Vás může nepříjemně překvapit. Od 1. ledna 2016 tak platí nový zákon, který prakticky může pracovat s financemi klientů, kteří mají určitý finanční obnos na svém bankovním účtu.

Tento zákon už v upravené formě fungoval před několika lety a pracuje na kyperském způsobu fungování. Tento zákon fungoval tak, že pokud měl klient na svém bankovním účtu částku větší jak 100.000 eur, získala nad tímto obnosem právě banka, u které měl klient tento účet vedený, plnou moc.  Tento princip se tak díky Evropské unii bude využívat po celé Evropě.

Bankovní účet, který bude obsahovat obnos vyšší než 100.000 euro bude nadále patřit bance

Není však vše černé, jak se zdá. Aby tyto peníze banka vlastnila, muselo by se stát několik následujících věcí. Banka by se musela ocitnout v existenční krizi, aby mohla použít část nebo dokonce všechny peníze, které má klient uložené na svém bankovním účtu. Tato skutečnost se nestává často, ovšem v dnešní ekonomice a v krizi, ve které se Evropská unie a celá Evropa nacházejí, může k tomuto problému dojít prakticky ze dne na den.

Přejít nahoru