Aktuálně

Aktuálně z Maďarska: Migranti “ukamenovali” policisty

Skupina několika migrantů “ukamenovala” v Maďarsku policejní sbor, který se snažil nastolit pořádek v uprchlickém táboře. Jak video z události ukazuje, policisté se snažili jednoho z migrantů odvést, když během pár sekund přiběhlo několik dalších desítek migrantů, kteří se pustili do potyčky s tamější policií.

Při útoku uprchlíků v uprchlickém táboře byli zraněni dva důstojníci

Migranti házeli po policistech kameny, které ležely na zemi a dokonce se jim podařilo dva tyto policisty zranit. Vše to zachytila kamera, která je v uprchlickém zařízení umístěna. Tato událost se odehrála v pátek 15. ledna v uprchlickém táboře v maďarském městě Kiskunhalas a jedná se tak o další z mnoha incidentů, které uprchlíci z blízkého východu a severní Afriky způsobili.

Aktuálně z Maďarska: Uprchlíci z blízkého východu způsobili problémy, když zasypali policii kamením

Maďarská média dokonce varují o tom, že se tyto incidenty v poslední době objevují více než v minulosti. Podle tamějších médií je na každodenním pořádku několik incidentů, do kterých jsou zapleteni i uprchlíci z těchto táborů. Tomuto incidentu předcházela potyčka dvou uprchlíků, kterou se snažila policie vyřešit. Podezřelí již byli policií zadrženi, situace v táboře je však podle informací velice napjatá. Video z útoku uprchlíků na policejní složky je k nalezení pod článkem.

Zdroj: Hlavnesprávy

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=79oDRPoCg0Q&w=853&h=480]

Přejít nahoru