Schengenský prostor se rozpadá, varuje SaS

Schengenský prostor se rozpadá a brzy dojde k jeho zániku. Přesně toto prohlášení politické strany koluje po celém Slovensku, které se připravuje na posílení hranic Schengenu. Slovenská strana SaS (Strana Svoboda a Solidarita) varuje Evropu o Schengenské hranici, která brzy pod náporem uprchlíků padne.

Země, které nejsou schopny ochránit Schengenský prostor, jej musí okamžitě opustit

V této souvislosti rozhodl slovenský premiér Robert Fico o zlepšení financování na ochranu Schengenského prostoru a slovenské hranice. Slovensko také rozhodlo, že nebude přijímat uprchlíky na základě uprchlických kvót, ale samotné Slovensko si bude vybírat, koho na své území přijme. Jedná se tak podle premiéra o bezpečnostní opatření, jenž má za úkol ochránit obyvatele Slovenska.

Slovensko varuje: Schengenský prostor se rozpadá, Evropa nezvládá nápor migrační krize

Podle slovenské politické strany nezvládá Evropská unie zástupy uprchlíků, které ve většině případů tvoří mladí a zdraví muži. Podle politiků to vypovídá a událostech, které se odehrály v německém městě Kolín nad Rýnem nebo v jiných městech.

Slovensko také mluví o zavedení dvou uprchlických táborů, jenž by se měly umístit mimo oblast Evropské unie. První by se měl nacházet v oblasti severní Afriky a druhý na Balkáně. Dalším řešením je podle politiků uklidnění situace na blízkém východě, tedy konkrétně v Sýrii a Iráku.

Foto: thomas koch / Shutterstock.com

Přejít nahoru