Slovenská vláda se rozhodla změnit přístup k přijímání uprchlíků

Slovenský premiér Robert Fico se jasně vyjádřil k uprchlické krizi a přijímání uprchlíků na základě uprchlických kvót, jenž stanovila Evropská unie a je zásadně proti přijímání uprchlíků na území Slovenska. Slovenský premiér vlády Robert Fico hovořil o tom, že s ohledem na bezpečnost samotného Slovenska a obyvatel, se rozhodla Slovenská republika postavit tomuto problému tak, že nebude přijímat žádné uprchlíky.

Myšlenka o multikulturní Evropě bohužel selhala

Premiér také mluví o myšlence multikulturní Evropy, která podle politika selhala, jak už jsme se mohli přesvědčit v několika případech. Můžeme zde jmenovat útoky ve Francii nebo nedávné útoky na Nový rok v Německu, kde bylo napadeno a okradeno zhruba 80 žen, přičemž byla podezřelá 1 tisícovka muslimských přistěhovalců ve městě Kolín nad Rýnem.

Slovenský premiér Robert Fico hovořil o postoji Slovenska k přijímání uprchlíků na jejich území

Hlavním cílem je pro premiéra ochránit Slovensko před nebezpečím, které mu hrozí, po přijetí velkého počtu uprchlíků. Je třeba zamezit k vytvoření muslimské komunity v Evropě, komentuje. Slovenská vláda také oznámila zásadní kroky, které bude realizovat tento rok. Jedná se hlavně o zvýšení finanční pomoci na ochranu vnější hranice Schengenu. Druhou změnou je odmítnutí uprchlických kvót s tím, že si bude Slovensko samo vybírat, koho na své území přijme.

Foto: Istvan Csak / Shutterstock.com

Přejít nahoru