Válečný konflikt na spadnutí? Severní Korea testovala jaderné zbraně

Obyvatele v Severní Korei před několika dny vystrašilo zemětřesení. Lidé si alespoň mysleli, že se jedná o “pouhé” zemětřesení. KLDR totiž v minulých dnech testovala svoje jaderné zbraně, které každým dnem inženýři ze Severní Korei vyvíjejí. Severní Korea informovala nečekaně svět o svém testu vodíkového jaderného zařízení, které podle Korei posouvá jaderné síly země na další stupeň.

Vývoj zastavíme, až přestane být USA hrozbou

Podle zpráv v tamější televizi byly tyto testy více než úspěšné. Severní Korea zřejmě vyvíjí jaderné rakety, které budou schopny cestovat vzduchem až do vzdálených Spojených států. Podle agentury AP, která jako první na světě o těchto jaderných testech promluvila, bude zřejmě Severní Korea čelit dalším sankcím, za tuto činnost, jenž ohrožuje ostatní země.

Hrozí v Severní Korei válečný konflikt? Země testovala po několika letech již 4. jadernou raketu

Jednalo se již o 4. test jaderné rakety na tomto území. Poslední test jaderných zbraní se v Severní Korei konal v roce 2013. Severní Korea po tomto jaderném testování pohrozila USA. Hrozí snad válečný konflikt mezi zeměmi? Severní Korea bude podle vyjádření pokračovat v tomto vyvíjení jaderných raket do doby, než přestane být USA hrozbou pro celý svět. Severní Korea v čele s Kim Čong-unem tak opět rozbouřila vody mezi USA a Koreou.

Foto: Astrelok / Shutterstock.com

Přejít nahoru