Policie

Pražská policie popírá, že by potyčka s neonacisty byla předem domluvená

Pražská policie se vyjádřila k sobotní potyčce mezi neonacisty, kterou někteří označují za předem domluvenou. Tato údajně předem domluvená potyčka se měla odehrát minulou sobotu během protestů proti Islámu v České republice, které zorganizovala německá extrémistická PEGIDA. Policie tak chtěla předejít veškerým spekulacím, které se aktuálně šíří na sociálních sítích a zpravodajských serverech a tvrdí, že se tato potyčka nebyla zinscenována.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=WIgPNZKuVk4&w=853&h=480]

Mluvčí kategoricky odmítá spekulace, že by byl někdo z maskovaných mužů, kteří se střetli v sobotu na ulicích Thunovská a Mostecká s ozbrojenými jednotkami, policista převlečený za neonacistu s cílem vyvolat tuto potyčku. Pražská policie již dokázala podle informací zjistit totožnosti některých pachatelů a tvrdí, že se jednalo o extrémisty z fotbalového prostředí, jenž rádi vyvolávají podobné konflikty s policií.

Pražská policie odmítá teorie o předem domluvené akci mezi policejními jednotkami a zakuklenými neonacisty

Pražská policie již také potvrdila, že tito výtržníci ze sobotní demonstrace budou čelit trestnému stíhání za porušování pořádku. Mluvčí dále uvádí, že podezřelí muž, který byl vyfocen na několika místech u policistů, nepatřil k policii, ale jednalo se o kriminalistu, jenž napomáhal řídit běsnění neonacistů. Takto se vyjádřil k sobotním událostem a spekulacím ze strany veřejnosti por. Bc. Jan Daněk, PČR.

Zdroj: Hlavnespravy

Přejít nahoru