uniklé záznamy

Řecký server zveřejnil uniklé záznamy z jednání o migrantech

Řecký zpravodajský server Euro2day zveřejnil uniklé záznamy ze summitu G20, který se konal během minulého roku a kladl si za cíl vyřešit nebo alespoň přijít na způsob, jak zkorigovat uprchlickou krizi a uprchlíky, kteří míří do Evropy. Během tohoto summitu však došlo hned k několika ostrým prohlášením ze strany tureckého prezidenta Erdogana, které právě řecký server zveřejnil.

Kdykoliv můžeme otevřít hranice s Řeckem a Bulharskem a posadit uprchlíky do autobosů

Erdogan se tehdy ještě pyšnil tím, že jeho země nepotřebuje žádné peníze z Bruselu na řešení uprchlické krize. Erdogan Evropské unii také vyhrožoval tím, že může Turecko kdykoliv otevřít hranice s Řeckem nebo Bulharskem a posadit uprchlíky do autobusů. Tato poznámka jen potvrdila, že neměl turecký prezident v úmyslu dodržet dohodu o pozdržení většiny migrantů výměnou za bezvízové cestování do Evropské unie.

“Uniklé záznamy” se dostaly do rukou veřejnosti, jelikož je zveřejnil řecký zpravodajský server

Během summitu G20 byl také zmíněn příspěvek od Evropské unie pro řeckou vládu, která obdržela na řešení uprchlické krize přibližně 400 miliard. V této souvislosti požadoval Erdogan další peníze pro Turecko, jenž se musí aktuálně vypořádávat se zástupy žadatelů o azyl. Turecký prezident dával také členům najevo to, že jeho země nepovažuje za nejdůležitější příjetí do Evropské unie.

Zdroj: Hlavnespravy
Foto: fulya atalay / Shutterstock.com

Přejít nahoru